sunnuntai 1. heinäkuuta 2012

Tavoitteita nyt ja tulevaisuudessa

Täällä Ypäjällä istuessa onkin hiukan aikaa kirjoitella. :) Ajattelin hiukan miettiä tulevan kauden tavoitteita sekä pitkällä tähtäimellä. 

Nyt lähitulevaisuudessa edessä on jo yksi kauden alussa asettamistani tavoitteista: Senioriderby! Olen aina ollut kiinnostunut derbyistä ja jo poniaikoina osallistunut ja voittanut Superponiderbyyn 110 cm tasolla. Tätä luokkaa ei taida olla enään jäljellä. Ostaessani Jekun en tiennyt yhtään hänen suhtautumisesta luonnonesteisiin, mutta kuten tuosta aiemmasta kirjoituksesta ilmenee, niin ongelmaa ei ollut.
Trakhenerhaudalla Ypäjällä kesäkuussa

Senioriderbyssä hypätään kaikki samat luonnonesteet kuin Finnderbyssa, mutta matalammalla tasolla, eli 120 cm. Olen melko luottavainen että suurempia ongelmia ei pitäisi olla. Ainoa joka hiukan huolestuttaa on tuo vesihautabanketti. Tosin sekin mentiin ongelmitta loppujen lopuksi harjoitellessa, joten toivon että hankaluuksia ei tule nytkään.

Kisaviikolla Ypäjällä on myös tiedossa eräs toinen "salainen haave", eli kenttästartti. :) Ponilla olen joskus aikoinaan puolivahingossa päätynyt osallistumaan yhteen kenttäkisaan ja meni kyllä hyvin. Siitä on jäänyt idea muhimaan että tätä olisi kiva tehdä enemmän. Tämän takia Seniorimeeting oli todella hyvää harjoitusta, ja sitä myötä uskalsin ilmoittautua harrasteluokkaan Kisaviikolle. Huh, eniten jännittää kouluosuus. :) Mikäli tämä menee hyvin, harkitsen muutaman kenttäkisan mukaan ottamista kisakalenteriin. Esimerkiksi elokuussa olisi Liedossa yhdet.


Jekku lennokkaana Ypäjän kumpareilla :)


Tuomarinkylä 27.5
Muita tavoitteita tällä kaudella ovat Amatöörisarja sekä aluemestaruus. Molemmat ovat 120-tasolla käytäviä ja amatöörille sopivat. Ainoa asia joka harmittaa on että Amatöörisarjassa ei kerätä pisteitä pitkin vuotta, vaan jokaisen osakilpailun 10 parasta pääsee suoraan semifinaaliin, josta 25 parasta finaaliin. Mielestäni tämä on hiukan huono systeemi, mikäli ajattelee laadukasta sarjakilpailua meille amatööreille. Me sijoituttiin enismmäisessä osakilpailussa Tuomarinkylässä, joten semifinaalipaikka on jo varma. Mitä mieltä on enään lähteä kiertämään Amaröörisarjaa? No, tavoitteet korkealle semi-finaalin ja finaalin suhteen. :)

Aluemestaruudet on toinen kiva tavoite! On mielestäni hienoa että myös meille pienempiä luokkia hyppääville senioreille on oma "arvokisa".  Senioreiden aluemestaruus hypätään 120 cm tasolla, joten haastetta riittää. Etelä-Suomen alueella on monta kovaa senioriratsukkoa. Kääk. Pidetään peukut että pärjättäisi. :)

Mikäli ajattelee tavoitteita ensi kaudelle ja pidemmällä tähtäimellä, niin kai sitä pitäisi uskaltaa siirtyä 130-tasolle ensi vuonna. Harmittavasti 130-tasolla ei oikein ole mitään kivaa sarjakilpailua. Team Eurohorsesilla on tuo Kristina Cruises Trophy, mutta se alkaa jo alkukaudesta hallista, joten voi tulla hiukan nopeasti. Tänä vuonna Tampereella järjestetiin ns. "Pikkumestaruus", 125-130 tasolla. Tuo voisi olla kiva tavoite! Pitää toivoa että kilpailu järjestetään myös tulevina vuosina. Lisäksi muutama pieni kenttäkisa voisi olla suunnitelmissa, mikäli nyt vaikuttaa siltä että Jekku (ja kuski) siitä innostuu.. :) 

Salainen haaveeni on joku päivä hypätä tuo oikea Finnderby... Tänään sen katsoneena, niin alkoi oikein sormia syyhytä. :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)