tiistai 10. heinäkuuta 2012

Selostus Ypäjältä

No niin, nyt ollaan kotiuduttu tänne Hankoon vanhempien luokse. Kassit on pakattu auki ja videot ladattu koneelle ja nettiin. 

Eli Ypäjällä tuli oltua sen melkein viikon. Kenttäkisoista kirjoitinkin jo päivityksen, löytyy tuosta alempaa. Väsäsin siihen videon johon olen laittanut kouluradan ja esteradan sekä jonkun kuvan maastosta. Laitoin kouluradalle mukaan tuomarin kommentit. Laitan sen tuohon kenttäkisapäivitykseen, käykää sieltä katsomassa. :)

Torstai ja perjantai meni toimihenkilötehtävissä. Jekulla oli rennot maastopäivät, käytiin pyörimässä Ypjän reiteillä. Hiittiradalla otettiin vähän laukkatreeniä, josta Jekku luonnollisesti innostui. :) 

Jekku tutustumassa bankettiin
Kuva: Melanie Ingman

Lauantaina oli vuorossa kansallinen 120 luokka senioreille. Olin ilmoittautunut myös 110 luokkaan, mutta jätin sen pois että poni jaksaisi vielä hypätä Derbyn sunnuntaina. No, lauantain 120-luokassa meni ihan ok. Meille tuli banketin helpolle osalle yksi kielto, Jekulla taisi olla mielessä meetingin alligaattoripesäke... Itse olin varma että hevonen ei astunut taaksepäin, mutta suorittaessani tuomariharjoittelua keskustelin Matti Kuusen kanssa asiasta, ja hänen tulkinta oli ettei hevonen edennyt välittömästi. No, näin sitä oppii. Muuten tuo rata oli ihan ok, vähän olisi perusrytmiä saanut olla enemmän. 

Illalla istuttiin ja valmentauduttiin henkisesti sunnuntain Derbyä. Olin jo lietsonut itseni lähes hysterian partaalle miettiessäni bankettia. Meetingissä ongelma tuli tuolle pitkälle versiolle, ja lauantaina kielto tuli sille helpolle "mäki ylös-hyppy alas", joten päättelin ettei hevonen enää ikinä hyppää yhtäkän bankettia. Näin asiasta jopa painajaista...

Auringonkukkaeste
Kuva: Melanie Ingman
Sunnuntaina oli vuorossa tuo Senioriderby. Olin melko hermona, myönnettäköön. Tein lyhyen verryttelyn ja radalle ennenkuin hysteria iskee. Ennen rataa sanoin että jos päästään maaliin, niin muulla ei ole väliä.

Radan kohokohtia ratsastuksellisesti oli ahdas kolmoissarja. Meillä on joskus ollut sarjojen kanssa pieni ongelma, kun Jekku on niin pitkälaukkainen. Siihen pääälle minun "Orava sukkua-asennossa" esteen päällä, ja avot, välit jäävät lyheyksi. Nyt onnistuin pysymään ylävartalolla suorana ja täten jarruttamaan askelta sarjassa, ja selvisimme sarjasta helpon tuntuisesti. Tuo pelätty banketti oli este nro 5. Jekku yritti vähän kysyä että onko pakko, mutta laitoin kylmän viileästi kannukset kylkeen ja hupsista keikka oltiin ja matkalla alas! JESS!! :) 

Ypäjä valli
Kuva: Melanie Ingman
Loppurata oli helpon tuntuista hyppelyä. Paikat osuivat hyvin, muut erikoisesteet menivät helpon tuntuisesti. Radan lopussa tuli orapihlajalta pitkä lähestyminen harvalle pystylle. Tähän tein oman klassikkovirheeni ja päästin hevosen pitkäksi. Ponnistus lähti aavistuksen kaukaa, ylävartalo hätäili --> puomi putosi. Argh.

Orapihlaja erittäin imartelevasta kuvakulmasta
Kuva: Melanie Ingman

Näin loppujen lopuksi olen todella tyytyväinen tuohon rataan ja kuinka helpolta se tuntui. Jekku eteni luottavaisesti ja hyvin, myös ne vaikeimmat kohdat. Olin ensimmäinen ei sijoittunut, mikä tietenkin hiukan harmittaa, mutta pitää muistaa mistä epäluuloisesta hysteriatilasta lähdettiin. 

Alla video radasta. Saa mielellään kommentoida. :) Seuraavaksi tiedossa Kemiön kisat, jossa 120 cm luokat kolmena päviänä. Sitten Hankoon, ja sitten Lietoon kenttäkisoihin. Jes! :)


1 kommentti:

  1. Hienoa!!! Respectit sulle, meidän viime vuoden Derby oli aika fiasko, joten voin vain tuosta kunnialla suoriutuneita. Ja mikä supertsemppi banketille =)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)