tiistai 17. heinäkuuta 2012

Hyvä ja huono viikonloppu

Kemiöstä ollaan kotona ja osa mutapyykistä pesty. Kisaviikonloppu oli kokonaisuudessaan hämmentävä. Periaatteessa tein kaikki ärsyttävät, tyhmät ja turhat mokat mitä kisoissa voi tehdä. Kuitenkin rusetteja tuli 2 kappaletta 3 startista, joten tavallaan myös tyytyväinen olo. 



Kemiö 120 cm, lauantai
Kuva: Erica Hellman
Torstain aikataulu piti yllättävän hyvin. Oltiin perillä hyvissä ajoin, ja onneksemme sää suosi. Kamat paikoilleen ja letit päähän, ja eikun näyttelemään. Kemiössä oli siis torstaina Hippoksen kantakirjausnäyttely jossa tarjosimme Jekkua kantakirjaan. Jekun esitti tuttuni Mia, joka toimii Hangossa ratsastuksenopettajana. Hän on kyseistä hommaa ennenkin tehnyt. Jekku sai kelpo arvostelut, luvut: tyyppi 8, runko 7, jalat ja liik. sään. 7, käynti 7, ravi 7, rakenne 36, joten Jekku kantakirjattiin II palkinnolla! :) Lausunnossa sanottiin mm. että jalo ja ryhdikäs, hyvä yliastunta käynnissä. Etuosaa kehuttiin, takaosaa vähemmän. :) Toivottavasti koko arvostelu on löydettävissä jostain! 
Jekku Kemiö 120 cm, perjantaina
Kuva: Annika Mäki, photoma.galleria.fi
Perjantina vuorossa oli kansallinen 120 cm luokka, Amatöörisarjan osakilpailu. Koko aamupäivä oli satanut, mutta sade taukosi sopivasti ennen minun luokkaa, mikä oli helpotus. Mitää en vihaa niin paljon kuin sateessa ratsastamista. Rata oli suht iso, mutta ei kovin vaikea. Tiesin että monet olivat saaneet yliaikaa, joten piti edetä. Yleisesti olen sitä mieltä että enimmäisajat saavat olla tiukkoja, ja että radoilla pitää edetä. Lähdin radalle hyvillä mielin, tein helpon tuntuisen 0 vp ja olin jatkamassa toiseen vaiheeseen. *piiiip*, 1 vp yliaika. ARGH!!! Harmitti! Tiesin 3:nen esteen jälkeen olevani liian hidas joten yritin kiristää tahtia. Nurmi oli kuitenkin sen verran liukkaan oloinen sateen jälkeen että en vaan uskaltanut sitten tarpeeksi. Verryttelyssä Jekku liukasteli jonkun verran, ja himmausvaihde jäi päälle, vaikka itse kisa-areena oli ihan ok. Kuitenkin muillakin oli tullut jonkin verran virheitä ja meille irtosi 5: sija! 
Jekku Kemiö, perjantain 120 cm palkintojen jako
Kuva: nalan.kuvat.fi
Lauantaina oli vuorossa Kemiö Speed Derby 120 cm tasolla. Rata oli todella tuhti, melkein kilometrin pituinen (980 m) ja 17 estettä. Ypäjällä derby sujui huvin, joten olin todella innoissani, tykkäsin radasta erikoisesteineen! Lähdin radalle, fiilis oli todella hyvä. Jotenkin sain sellaisen flow-tilan ja kaikki tuntui helpolta. Paikat osuivat ja Jekku lensi kuin lintu kaiken yli. Tultiin 8 esteelle, takana suht nopea nolla. Kahdeksas este oli pitkä vesi puomilla. Lähestyttiin korvat hörössä, ja seuraava havainto oli kun tarkastelin nurmea lähietäisyydeltä. Jekku veti viime sekunnilla liinat kiinni ja mitään en ehtinyt tajuta ennenkuin olin jo maassa. Olin ihmeissäni, koska Jekku ei ole koskaan vettä kytännyt ennen. Voin kertoa että olin niin käärmeissäni ja ärsytti ja ahdisti aivan suunnattomasti. Vedelle olisi ollut vaihtoehtoeste, mutta se olisi tietänyt puolen kentän kiertämistä ja lähes varmaa yliaikaa. En nähnyt syytä etten hyppäisi vettä. Taas tuli opittua että asioita kannaattaa harjoitella kotona ennenkuin kokeilee kisoissa, eteenkään silloin kun on tehnyt puhtaan, nopean radan puoleen väliin asti. Olen hypännyt Jekulla Saksassa kokeillessa pitkää vettä, eikä koskaan missään ole kytännyt mattoja tai muita, mutta tosiasia on että pitkää vettä olisi kannattanut "varmuuden vuoksi" harjoitella kotioloissa. Koko loppupäivä meni ärsytyskäyrä punaisilla lukemilla. 

Kuva: Erica Hellman
Kuva: Erica Hellman
Sunnuntaiksi kokosin itseni parhaimpani mukaan ja pidin peukkuja että aamun kaatosade laantuisi. Onneksi niin kävi ja nurmi tuntui ihan suhteellisen pitävältä ja hyvältä. Luokka oli Estechampion, joten rata oli taas aika tuhti, joskin lyhyt. Ykkönen oli yksittäinen okseri, ympäri ja 2-3a-b-4 linja. Kakkoselta oli 25 metriä alamäkeen sarjalle, n 10,3 metriä. Siitä 26 metriä alamäkeen okserille. Eka väli nätisti kuudella, hyvin sisään sarjaan johon helposti lyhyet kaksi askelta. Siitä hiukan edeten okserille, ja huomasin että jäi hiukan pitkäksi. Jekku venyi helposti eikä tuntunut missään. Videolta kuulin kuinka valmentaja haukkoi henkeä. :) Lyhyen sivun ympäri, ja linja 26 m ylämäkeen johon hyvä kuusi, ja siitä kaareva linja 7 esteelle. Siihen oli joko viisi tai kuusi askelta. Olin ajatellut tehdä kuusi että saisi käännettyä nopeasti uusinnan  ensimmäiselle, mutta se viisi tulikin niin sujuvasti etten halunut ruveta rykimään sitä kuudetta. Siitä vauhdilla 9-10 linja, edeten viisi askelta. Siitä lähdin baanattamaan seuraavalle esteelle. Kuulin kun Kivirannan Tomas huutele jotain, mutta en kiinnittänyt tarkempaa huomiota, ja rohkeasti käänsin sisäkautta viimeiselle esteelle, kun kuulin kuuluttajan sanovan että ratsukko hylätään. Olin ihan pihalla, mitä ihmettä? Tomas ravasi vastaan ja sanoi että olit varmaan sikanopee kun jätit  10 esteen välistä. Voi hyvää päivää!!! En tiennyt pitikö itkeä vai nauraa, joten päätin nauraa asialle. Kuitenkin rata oli monelle vaikea ja 0-hyl tuloksella saimme viimeisen ruusukkeen (19/79).  

Vähän kaukaa lähti...
Eli yhteen viikonloppuun mahtui kaikki emämokat mitä radalla voi tehdä; tyhmä aikavirhe, tippuminen ja radan unohdus. Siitä huolimatta tuli 2 ruusuketta 3 lähdöllä joten kai sitä tyytyväinen pitää olla. Hevonen lensi kuin lintu ja oli todella hyvä koko viikonlopun. Iloitkaamme siis siitä! :)

Alla video sunnuntain radasta:

Kemiö sunnuntai

<<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/qorAYYX3dlw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>


Tänään oli vuorossa rento maastokävely. Käytiin vähän meressä polskimassa.  Minun söpö merihevonen <3

Merihevonen <3



11 kommenttia:

  1. Brabra! Mina bilder kelpas bra ! :D

    VastaaPoista
  2. Meillä oli sama juttu perjantaina! Menin sen junnusarjan, mutta sama rata oli sekin siinä 120cm. Meille tuli tosi hyvä rata ja jatkoin jo uusinnan ekalle esteelle, kunnes hoksaan, että meille tuli 1 aikavirhe. Voi että otti päähän! Ja oltiin juuri ensimmäisiä ei sijoittuneita :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi on niin ärsyttävää! Eteenkin kun tiesi monen saaneen aikavirheitä, ja tosiaan yritin ratsastaa reippasti, mutta en ilmeisesti tarpeeksi! :)

      Poista
  3. Hyvä te! Kaksi ruusuketta kolmesta startista on hei aika hyvä saavutus ;) =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiitos! Saa kyllä olla tyytyväinen, vaikka tuloslista näyttää 1-hyl-0/hyl. :)

      Poista
  4. hienoja kuvia jekkupekusta <3

    -m

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva blogi ja hieno heppa! Muistankin sut poniajoilta :) Tsemppiä tuleviin kisoihin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tää bloggaaminen onkin aika uusi harrastus, eli vähän on hakusessa toiminnot! :) Apua, mistä muistat? :) Mikä poni sulla oli? Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  6. Sama homma itellä, mun blogi on niin perus kun vaan voi olla, en osaa tehdä yhtään mitään :D Mutta pääasiassa toimiikin päiväkirjana itelle. Sun blogi on kuitenkin tosi hyvin tehty!

    Niin kyllä mä muistan sut ja Nielsin. Kalajoen kisoista ja muistakin. Mulla oli Saiga III, mutta taisin mennä jo hepoilla silloin kun mentiin samoissa kisoissa, kun oon sua vanhempi vissiin muutaman vuoden. :)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)