tiistai 21. elokuuta 2012

Opiskelijoiden MM-kisat

Huh, vähän jännittää. Tulevalla viikolla ei tule päivityksiä blogiin, sillä olen huomisesta lähtien Saksassa, jossa käydään opiskelijoiden MM-kisat ratsastuksessa. Aivan, pääsin siis sinne! :) Kääk! Olen pakannut koko illan ja kamaa on aiiiivan sairaasti. Matkalaukku ei mene kiinni. Olen siis viikon Saksassa joten mukaan lähtee ratsastus/kisakamat saappaita ja kypärää myöden. Sitten joka päivälle arkivaatteet ja iltavaatteet. Meillä on melkoinen ohjelma tiedossa, on Riders Night, on Wine Festival, on Riders Ball jne. Myös pitkä mekko piti pakata. Ja tietty vähän kenkiä.... :) Kypärän jouduin ottamaan käsimatkatavaroihin, muuten ei olisi laukku mennyt kiinni. Toivotaan että painorajan sisällä pysytään. 

Opiskelijoiden MM-kisat käydään Saksan Aachenissa, eli ratsastuksen Meccassa. Järjestäjä tarjoaa hevoset ja jokainen maa lähettää 3 ratsastajan joukkueen. Osallistujia oli muistaakseni yli 40 maasta! Melko hurjaa. Kaikki joukkueen ratsasatajat ratsastavat sekä koulu että esteosuuden. Karsinta systeemi millä mennään jatkoon on aika monimutkainen, mutta perusidea on että järjestäjä arpoo hevoset ja jokaisella hevosella ratsastaa 3 henkilöä ja kyseisellä hevosella parhaan tuloksen saavuttanut menee jatkoon. Tähän oli jotain poikkeuksia ja erityssääntöjä joita en muista ulkoa, mutta noin pääpiirteittäin. 

Ensimmäinen koulukoe on järjestäjän oma ohjelma, noin he C. Esteet alkavat 90 cm:stä. Jokaisella kierroksella meno vaikeutuu ja koulufinaali käydään Prix St.Georges Kürina. Henkilökohtainen estefinaali on 140 cm tasolla. Apua. En ole varmaan 8 vuoteen hypännyt niin isoa... Onneksi ei taida tarvita, koska siihen jatkaa vain vissiin 3-4 parasta ratsastajaa. Hevoset tosiaan arvotaan ja verrytellään valmiiksi. Sinulla on 5 minuuttia aikaa tutustua hevoseen, hyppyjä saa tehdä kaksi. Kahdelle viimeiselle kierrokselle (130 & 140 cm) saat tehdä kolme hyppyä. 

Kilpailijoita tulee mm. seuraavista maista: Algeria, Kirgistan, Venäjä, Uusi Seelanti, Korea, Guatemala ja Kanada, ihan vaan muutama maninitaakseen. :) Myös kaikki perinteiset ratsastusmaat ovat edustettuna mm. tuore Norjan mestari ja jokunen Nations Cupia hypännyt löytyy listalta. Eli melko sekalainen soppa. :)

Mulla ei ole jännitys oikein vielä iskenyt. Ei tunnu ihan todelliselta vielä. Näin vuoden alussa maininnan kisoista KIPAssa ja ilmaisin mielenkiintoni lähteä. Kaksi muuta lähtijää Suomen joukkueesta ovat kouluratsastajia, joita en tunne entuudestaan. 

Nyt on kassit pakattuna ja kello soi noin neljän tunnin päästä. Tiistaina on akkreditointi ja joukkueenjohtajien Technical Meeting. Jostain syystä minut on nimetty joukkueen johtajaksi, joten kokoustamaan. Keskiviikkona ratsastetaan ensimmäiset luokat. 

Kotiin tulen ensi viikon maanantaina. Silloin tiedossa selostus ja tuloksia. :) Pitäkää peukkuja. 




Lisäinfoa www.wuec2012.de

5 kommenttia:

  1. Vähänkö siistiä! :D tuntuu varmaan aika uskomattomalta päästä noin isoihin kisoihin kilpailemaan! Peukut pystyyn ;)

    VastaaPoista
  2. Wou, kuulostaa mageelta reissulta! Pidä kivaa, sä oot superedustaja Suomelle =)

    VastaaPoista
  3. Mahtavaa, isot tsempit!

    -Lotta

    VastaaPoista
  4. Paljon tsemppiä koitokseen, toivotaan että menee hyvin!! :) Myös toiselle edustajalle Liinalle paljon terkkuja, se on mun entinen työkaveri! :)

    VastaaPoista
  5. Kiitos kaikille tsempeistä! :) Oli kyllä upea reissu eikä tulostakaan tarvinnut hävetä! Toivottavasti viimeistään ylihuomenna tulisi oikea megajättipostaus. On niin paljona kuvia ja kerrottavaa... :)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)