sunnuntai 19. elokuuta 2012

Amatöörisarjan 5:s sija! :)

Ajoissa päästy tänään kotiin, kiva että joskus myös niin päin! :) Tänään oli siis Laaksolla vuorossa Amatöörisarjan finaali, josta eilen kvaalattiin. Luokka oli 120 cm arv. AM5. Rata oli todella erilainen kuin eilinen. Eilen oli paljon linjoja, suhteutettuja ja tehäviä. Tänään laukkailtiin ympäri kenttää pompaten yksittäisiä esteitä, koko radalla oli kaksi väliä. 

Ykkönen yksinäinen okseri tuomarintornin edessä, josta lyhyen sivun ympäri diagonaalilla 2-3, pitkä väli. Taas lyhyen sivun ympäri ja 4-5 taas piitkä linja. Lyhyt sivu ja 6a-b-7 oli lyhyt okseri-pysty-6 askelta-pysty. Tää väli oli vähän snadi, mutta hyvin selvittiin. Esteet 8-9 oli parkkiksen lyhyellä sivulla viiden askeleen väli, melko normaali, siitä tiukasti viimeiselle okserille, nro 10. Muistan ajatelleeni kun tulin viimeiselle esteelle että nyt jos tippuu niin huudan. :) Ei tippunut, Jekku jaksoi hienosti loppuu asti.  Jee, 0-rata ja uusintaan. Olin toiseksi viimeinen lähtijä, joten jouduin jäämään pitämään viimeisenä lähteneelle seuraa radalle, jonka takia tuli melko kiire ehtiä opettelemaan uusintarata. 

Uusinnassa hypättiin esteet 5-6a-b-7-1-3-4. Tiukkaa kääntämistä, ei niinkään laukkasuoria. Lähdin uusintaan viimeisenä ja tiesin top-3 tehneen ihan sika nopeat radat; olivat kääntäneet kuin poneilla konsanaan. Jo uusintaan lähtiessäni tiesin etten voi heidän aikojaan voittaa, ainakaan turvallisesti ja niin että tullaan hyvällä mielellä radalta pois, joten päätin tähdätä ripeään nollaan. Etenin kaarteet ja suorat, oikaisin muutamasta kohdasta, mutta kiersin myös joitakin. Sarjalta seuraavalle pystylle moni teki perusradalla 6 lyhyttä ja nyt 5 pitkää, mutta päätin pysyä 6:ssa, koska muuten pudotuksen riski olisi liian iso. Tehtiin siisti ja vauhdikas 0 vp ja viides sija. Kyllähän se voitto olisi maistunut makealle, mutta totesin että villi yrittäminen kullankiilto silmissä ei palvele tarkoitusta pitkällä tähtäimellä. Kyllä me vielä joskus! :) Onnea kuitenkin voittajalle ja muille sijoittuneille, oli todella kova kisa! :) 

Kuva lauantailta, kiitos Noona! :)
Valitettavasti en saanut mitään videolle, koska olin unohtanut pyytää vanhempia tuomaan kameralaturin, mikä oli harmi. Olisin mielelläni nähnyt radat, mutta näin tällä kertaa. :) Jotain kuvia taitaa löytyä myös tältä päivältä! Hyvä niin, koska maailman kiltein Tanja oli taas tehnyt Jekuttimelle toosi pro letit! Megakiitos Tanjalle siis! :) 

Ensi viikolla ei tule kirjoituksia koska olen matkoilla, lisää siitä tulossa huomenna. :)

Kuva lauantailta, kiitos Noona! :)

Ai miten niin liian pitkät ohjat...?
Kuva lauantailta, kiitos Noona! :)

5 kommenttia:

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)