lauantai 4. elokuuta 2012

Kouluratsastuksen tapaista liikehdintää

Vielä en ole ehtinyt tehdä Hauken videoille mitään, koitan ehtiä alkuviikosta. Sen sijan voin kertoa että tänään saatettiin löytää sopiva koulusatula! Jee! Mun silmään se näytti aika hyvältä, samoin Johkun mielestä. Kysyn vielä Iia Wennerstrandin mielipidettä kun tulee maanantaina pitämään tuntia. Hän on kuitenkin kouluratsastuksen ammattilainen, joten ehkä osaa katsoa ja/tai huomioida jotain mitä me estesuharit ei ymmärretä. :) Kyseessä on käytetty mutta hyväkuntoinen Stübben, jossa koin tänään ratsastessani oivalluksen, tai oikeastaan kaksi. Koulusatula vääntää väkisin vähän parempaan asentoon, jolloin opin että a) maneesi näyttää paljon isommalta kun suorasta selästä johtuen näkökenttä laajenee ja b) minulla on sisäreisilihakset olemassa. Kuvissa näkyy myös uusi huopa. :)

"Kato kun mä oon niiiiin uskottava kouluheppa!"

yst. terv. Kirahvi
Toivotaan että olisi oikeasti hyvä! Huomasin siis todella suuren eron omassa istunnassani. Istun todella huonossa ryhdissä ja yläselkä lysyssä. Puhuttiin aiheesta parhaan kaverini kanssa, ja todettiin että ongelma johtunee osittain liikkumattomasta alaselästä, jolloin keskivartalon syvät vatsa- ja selkälihakset (niin anteeksi mitkä??) eivät jaksa pitää minua suorassa, jolloin valahdan takaisin patentoimaani "P*ska hätäinen orava sukkula-asennossa". Tuossa koulusatulassa huomasin istuvani väkisin hiukan paremmin, josta johtuen itse väsyin jo noin 35-40 minuutin kohdalla. Minulla on tavoitteena että joka päivä olisi tehokasta ratsastusta se 1 h plus vähintään 15 min kävely alkuun ja loppun. Tietysti kevyet päivät/maastot jne poislukien. Ja aina olen hyvin jaksanut ratsastaa sen ajan, mutta tänään huomasin että jo paljon aikaisemmin olin ihan poikki ja juuri äskettäin löytämäni sisäreisilihakset tärisivät. Mutta, se on varmaan hyvä asia. :) Vaihtelin tempoa, vuoroin kooten ja vuoroin lisäten askelpituutta. Tuli muutama oikein kelpo lisäys. Jekku liikkui oikein lennokkaasti ja kivasti ja jäi hyvä mieli! Laukassa sain kivasti koottua lähes piruettilaukkaan ja tehtiin muutama puolikas piruettia muistuttava käännös. Tärise saappaissasi Emma Kanerva, täältä tulee Kirahvi-Jekku ja Cia (intiaaninimeltään Sukkula Orava)! :)

Jekku on sileällä hiukan haastava ratsastaa. Vielä talvella, kun minulla oli jonkinverran nappulat hukassa, totesin että siltä voi joko vaatia temppuja tai sitten sen saa liikkumaan rentona oikeinpäin, mutta ei molempia kerralla. Suurin haaste on saada se tukeutumaan rehellisesti kuolaimelle. Jekku on ajoittain epätasainen suustaan, ja mielellään omatoimisesti muuttaa muotoa vähän koko ajan. Ei se mitenkään pää pilvissä juokse, mutta välillä tulee tunne että siellä ohjien toisessa päässä ei ole ketään kotona. 

Paljon kaulaa taivutettavaksi...
Tästä ollaan onneksi päästy hiukan parempaan päin, mutta paljon on vielä työmaata.Lisäksi Jekku oli aika vino ja kulki kahdella tai jopa kolmella uralla pitkään. Tätä ollaan pyritty korjaamaan, ihan kohtalaisella menestyksellä. Nyt se yleensää liikkuu suoraan, mutta pientä erilaisuutta on vieläkin havaittavissa. Vasemmalle sitä on vaikea saada taipumaan kunnolla koko rungostaan ilman että takajalat lähtevät väistämään. Oikealle taas se ylitaivuttaa kaulaansa, ja ulkolapa karkaa. Tätä olen pyrkinyt korjaamaan ulko-ohjalla, joka taas on johtanut hiukan noidankehään. Jos yhtään päästän ulko-ohjasta niin koko hevonen valahtaa ulos. Vaikka ulko-ohjan tuki on tärkeä, olisi hienoa myös jos siitä voisi joskus myödätä hiukan, ilman että seinään ilmestyy hevosen mentävä reikä. Hmm....? Vastalaukka on todella hyvä harjoitus suoruuteen ja tasapainoon ja kun katson peiliin ja kysyn itseltäni, niin on myönnettävä että on jäännyt vähemmälle... Hups. Huomisesta päivästä lähtien alkaa siis vastalaukkatreenijakso. :)


Kuka siellä? :)

Moi, anna namia! 




2 kommenttia:

  1. millä tallilla jekku asuu? kiva blogi! tee ennakko postaus kans siit opiskelijoiden mm-kisoista

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Asuu Wistin tallilla Lohjalla. :) Joo, voin yrittää tehdä jotain.. Toiveita/ideoita? :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)