Jekku


Kameli-Jekku
25.8.2011
Crazy, kavereiden kesken Jekku, saapui Suomeen elokuussa 2011. Vieressä todella imarteleva kuva, Jekku ollut Suomen maankamaralla muutaman tunnin.

Jekku löytyi Saksasta Thiess Lutherin avustuksella kesällä 2011. Lähdin hakemaan vanhempaa, isoa ruunaa, turvallista aluetason peliä 110 cm luokkiin, jolla äitin voisi hiukan tuupata koulua.

Ensimmäinen hevonen jonka selkään minut tuupattiin oli 160 senttinen kuuma 6 vuotias pikkutamma. Mieleeni hiipi ajatus, että nyt on Peikillä ja Thiessillä tainnut tulla kommunikaatiokatkos.

Olin Saksassa 2,5 viikkoa ja ratsastin noin 15 hevosta tuona aikana. "Finaalissa" oli Jekku ja eräs toinen, hiukan pienempi tamma. Pähkäilin hetken, ja keskusteltuani Thiessin kanssa, päädyin Jekkuun. Tuo toinen tamma oli todella symppis, mutta erittäin varovainen ja hiukan neitimäinen. Kerran sen mokan tehneenä (lue: liian varovainen hevonen alla), päättelin että tähän ansaan en lankea uudestaan. Jekku oli heti alusta todella helpon ja turvallisesn oloinen ja näin uskalsin hänet ostaa. Alla video koeratsastuksesta.
Jekku on vuonna 2003 syntynyt Holstein tamma, säkäkorkeus reilu 170 cm. Isä on Claudio's Son, emänisä Grundyman xx.  Sukupostissa on koko sukutaulu, mikäli joku haluaa tarkemmin katsoa. Joskus tulevaisuudessa haluan ehdottomasti varsan Jekusta! :)

Nimi Jekku on parhaan kaverini keksimä. Saksassa ollessani kerroin hänelle hevosista joita olin kokeillut ja millaisia ne olivat. Kerroin tästä joka olisi tulossa jonka nimi on Crazy. Tälle naurettiin yhdessä että jopas on kasvattajalla ollut huumoria! Kerroin että hänellä in iiiisot korvat, josta kaverini heti päätteli että se näyttää varmasti sitten ihan hirveltä, josta mieleen tulee Jägermeister --> Jekku. Eli Crazyn kutsumanimeksi tulee Jekku. Asia selvä, näin tehdään. 

Hauskinta on ollut huomata että tuo Jekku todella sopii hänen luonteeseen. Hän on todella utelias ja rohkea sekä äärettömän fiksu. :) 

Kemiön kantakirjauksesta. Copy: Leena Kaihsaari
2 kommenttia:

  1. mitä hintaluokkaa jekku oli?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Koen että raha-asiat ovat sen verran henkilökohtaiset että niitä en blogissa avaa sen kummemmin. :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)