tiistai 7. elokuuta 2012

Mieli maassa...

Eilen oli vuorossa Iia Wennerstrandin koulutunti. Olin vähän piiloinnoissani, koska Jekku on ollut niin hyvä nyt viime päivinä. Laitettiin oikein saappaat ja pintelit jalkoihin ja oltiin niin koulutuuppareita. 

Neiti Kesäheinä
Alkutunnista tehtiin neliötä, pienillä temponvaihteluilla. Pikkuhiljaa kulmat piti alkaa ratsastaa "etuosakäännös"-idealla, eli ulkopohje siirtää etuosaa sisään ja sisätakajalka polkee. Tätä ravissa ja laukassa. Valitettavasti ei ollut ihan meidän (lue: mun) päivä. Näin kun selitän, niin ymmärrän kyllä harjoituksen ja idean, mutta jotenkin en tajunnut sitä tunnilla. Iia yritti kertoa miten tulisi ratsastaa, mutta en vain ymmärtänyt ohjeita enkä oikein mitä haettiin. 

Koitin ensin tehdä yhdellä tavalla, sitten toisella. Joka kolmas kerta oli kuulema hyvä, mutta en tuntenut itse sitä eroa. Kun Iia kysyi että "Tunsitko eron?", vastasin totuudenmukaisesti että "En". Koska en tajunnut mitä tein erilailla enkä tuntenut eroa. Kuka siitä hyötyisi että valehtelisin? Luulen että Iia hiukan hermostui, vaikka ei sitä sanonut. 

Monesti valmennuksissa, eteenkin uudella opettajalla, minusta tuntuu että en aina ymmärrä mitä haetaan. Tarvitsen opettajan joka on todella selkeä ja kertoo mitä haluaa, millä tavalla ja minkä takia. En tiedä olenko jotenkin vähä-älyinen, mutta monesti jää jotain kohtia epäselväksi. Teoriassa tiedän ja jälkeenpäin kun mietin että mitä ja miksi, niin minulle monesti valkenee, mutta juuri siinä hevosen selässä haluan selkeät ohjeet.

Noin yleisellä tasolla, en kestä valmentaja neuvoo esimerkiksi: "Ratsasta takaosa alle" tai vaikka "Pyörempään muotoon" jne. Joo, ihanko totta, huomasin minäkin että hevonen katsoo yläkautta silmiin. Mielestäni valmennuksen/tunnin idea on että opettaja kertoo MITEN ratsastetaan takaosa alle, tai mikä lie sen hetkinen ongelma. Tunnen monesti selkään mikä on pielessä, mutta minulla ei itselläni riitä työkalut korjata asiat. Haluan opettajan tarjoavan näitä työkaluja (tässä vasara, lyö naula seinään), eikä niin että kertoo rautakaupan osoitteen. (Oliko vähän kauka haettu vertaus? :)

Olen Iian tunneilla käynyt nyt keväästä asti ja täytyy sanoa että ehkä pitää yrittää katsoa josko löytyisi joku muu kouluvalmentaja. Iia ei siis missään nimessä ole huono, emme vain puhu samaa kieltä. Johtuuko siitä että olen esteratsasataja, en tiedä. Luultavasti ajattelemme vain eri tavalla, joten en ymmärrä mitä hän hakee. 

Tähän alle nyt kuitenkinn pieni kooste Hauken treeneistä.Valitettavasti vain ekalta päivältä, koska kun yritin siirtää toisen päivän videot, ne litistyivät jotenkin oudosti eikä niistä saa mitään selvää. Toivottavasti tämä nyt on parempi kuin ei mitään. :)


13 kommenttia:

  1. Olen siis niin samaa mieltä tuosta, että turha sanoa tee näin ja näin vaan haluan myös kuulla miten se tehdään! Estepuolella en kestä valmennusta tyyliin "tule nää ja nää esteet" ja sen jälkeen kommenttina "hyvä", vaikka itse keksin miljoona asiaa jotka eivät menneet "hyvin". Huoh.

    Toisaalta erilaisille ihmisille sopivat erityyliset valmentajat niin kuin sanoitkin. Tsemppiä kouluvalmentajan etsintään! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, eihän sitä mitään opi jos vaan tekee, ajattelematta miksi tai miten. Kiitos tsempeistä, koitetaan etsiä! Saa ehdottaa jos on mielessä joku hyväksi todettu! :)

      Poista
  2. En tiiä jos kommenttini eksyi johonkin vai etkö vain hyväksynyt sitä vaikka siinä ei ollut mitään pahaa kylläkään :D mutta tuo on todella kiva että näytät videoita ja laittelet niitä tänne mutta tuo teksti on todella huonosti tuossa ja en pysty kunnolla lukemaan sitä :( mutta ihmeessä lisää tällaisia! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Poistin sen vahingossa kun yritin julkaista sitä enkä löytänyt sitä enään mistään, sori! Ei ollut tarkoitus! Näin siinä käy kun tekniikan ihmelapsi säätää... Otinkin nyt pois sen hyväksymistominnon, ettei käy uudestaan!

      Kiitos kun sanoit, en tiedä mitä videolle on käynyt. Se näytti ihan normaalilta iMoviessa, joten tuossa kun olen siirtänyt sen YouTubeen on varmaan käynyt jotain? Vinkkejä kellään? :) Koitan tehdä tulevaisuudessakin, pitänee selvitää joltain tekniikkavelholta että miten tuon tekstin saisi pysymään suorassa! :)

      Poista
  3. Kiitos vinkistä, katson! :)

    VastaaPoista
  4. Ihana tää sun blogis! (: tee joku varustepostaus tai muuta vastaavaa! (: tai erikoispostaus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Voisihan sitä jonkun tehdä... Onko muita ehdotuksia, varusteiden lisäksi? :)

      Poista
  5. Kiitokset täältäkin kivasta blogista! Erikoispostauksista kivoja ovat varustepostausten lisäksi "normipäivä"-postaukset eli kerrot (mieluusti kuvilla höystettynä) mitä kuuluu normaaliin tallipäivääsi. Ihmisillä on yllättävän erilaisia tapoja hoitaa eri asioita ja niistä voi aina oppia itse uusia hyödyllisiä ja aikaa säästäviä juttuja. Talliesittely on myös mielenkiintoinen, mutta ymmärrän etteivät kaikki halua vieraalla hevosta pitäessään paikkoja kovin paljon esitellä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla että miellyttää. :) Tuo "tallipäivä" voisi olla aika kiva tehdä! Koitan saada aikaiseksi vaikka ensi viikolla. Tosiaan kun on täysihoitotalli, niin en viitsi tallia pahemmin esitellä, en tiedä mitä omistajat ovat mieltä.

      Poista
  6. Öö no joku menneisyyden hevoset tai Jekun normaali tallipäivä. Tai jotain sen tapaista! (: tai esim miksi valitsit juuri jekun

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Menneisyyden hevoset löytyy aika kattavasti tuolta omalta esittelysivulta. Myös Jekun valinnasta löytyy tuolta Jekun sivuilta. Mutta ehkä koko reissusta voisi tehdä vähän kattavamman kirjoituksen. En tiedä oikein mitä siihen lisäämään. :) Tuon tallipäivä-kirjoituksen voisin tehdä, koitan ensi viikolla saada aikaan. :)

      Poista
  7. http://myworldwithhorses.blogspot.fi/2012/08/sain-tammoisen-haasteen-kolmelta-eri.html Tämmöinen tällä kertaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm... Kokeilen! En tosin tiedä seuraanko edes 5 alle 200 lukijan blogia? :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)