maanantai 1. heinäkuuta 2013

Ruotsissa kisaaminen

Salosta kotiuduttu, siitä enemmän myöhemmin. Meni oikein kivasti, vaikka rusetteja ei herunut. :)

Oheessa postaus Ruotsin kisoista yleisellä tasolla, halusin tämän julkaista nyt pian ettei veny ja unohdu! :)


-----
Kun päätimme lähteä reissuun, soitin Ruotsin liittoon ja selvitin lupa yms asioita. Kunhan Suomen puolella luvat oli kunnossa, ei tarvinnut mitään erityisiä lupia Ruotsista, edellytäen että kyseessä on lyhyt kilpailumatka. Mikäli olisimme jääneet pitkäksi aikaa (en tiedä miten Ruotsin liitto tämän määrittelee, vuosi??)  niin olisi ollut tilanne eri. Nyt riitti että rekisteröimme itsemme Ruotsin Kipaan, eli Tävlingsdatabasen, joka toimii samalla pohjalla kun Equipe Online. Tämä oli kovin helppoa, kun itse rekisteröimme itsemme ja lisäsimme hevoset järjestelmään. Sitten ei kun ilmoittautumaan. 

Ruotsissa tasot ovat Klubb (vrt. harjoituskisat), Lokal (vrt. seurakisat), Regional (vrt. aluekisat), Nationell (vrt. kansalliset) ja Elit (ei vastinetta Suomessa, ehkä Tähtkisat kuten GP?). Kaikissa (ainakin meidän näkemissä) kisoissa on luokat 90-130 cm jaettua "Osasto A" ja "Osasto B". Osasto A oli normaalilla arvostelulla ja avoin kaikille hevosille ja osasto B oli suunnattu nuorile hevosille joskin avoin kaikille ja aina arvostelulla Clear Round, yleensä 9-11 estettä vaikkakin rata sama kun osasto A:ssa. 

Osasto B:ssä oli lähtömaksut halvemmat, sarjassa 150-200 kr eli 20 € molemmin puolin, palkintona ainoastaan ruusuke. Tosin me hyppäsimme ainoastaan kansallisia ja eliittikisoja, aluekisoissa lähtömaksut halvemmat. Osastot hypättiin peräkkäin samalla radalla, eli nuoret hevoset hyppäsivät kolmoissarjat, vedet, suhteutetut linjat jne siinä missä muutkin mutta ilman aikapaineita. Osasto A luokissa lähtömaksut vaihtelivat 200-400 kr eli 25-45 €, riippuen kisasta, arvostelusta ja palkinnoista. Riitta hyppäsi yhdet aluekisat, niissä oli osasto B:ssä lähtömaksut 100 kr, osasto A:ssa 150-200 kr, Eli 10-22 €. 

Hyppäsimme kaiken kaikkiaan 5 eri paikassa, 6 eri kisoissa. Mihinkään ei ollut yli 1,5 h ajomatkaa. Kaikki kisat olivat joko Geopat-merihiekka sekoituksella tai nurmipohjalla. Henriksdal Spring Tour kansalliset (?) nurmi 40x100 m, Flyingen tiistai-aluekisat nurmi 60x120 m, Flyingen kansalliset nurmi 60x120 m, Skyrupin eliittikisat Geopat 40x90 m, Vellinge aluekisat nurmi 90x150 m ja Grevlundagårdenin eliittikisat Geopat 30x90 m. Grevlundagården oli muuten Lisen Bratt Fredricsonin ja Peder Fredricsonin kotitalli. :) 


Keskimäärin verryttelyt olivat melko isoja, joskin hajontaa oli. Esim. Skyrupissa oli 20x60 m kun taas Flyingessä 60x120 m. Missään ei ollut määrällisiä rajoituksia montako pääsee verkkaan. Suunta oli aina vapaa ja kaikki esteet hypättiin samaan suuntaan joten melkoinen vilinä ajoittain.... Kuitenkin aina ajatuksella liikkeellä että sopu sijaa antaa. Tästä voisin melkein kirjoittaa erillisen postauksen.

Ruoka Grevlundassa

c
Grevundagården, taustalla Ystadin kaupunki ja merenranta
Grevlundagården radalta käsin, takana näkyy verkkamaneesi, sininen heppis on kanslia


Skyrupin kylä

Tie joka vei Skyrupiin. Samanaiset lehmäpolut ihan joka paikkaan



Riitta Vellingessä. Clear Round rusetti oli sinivalkoinen :)

Skyrupin verkka. Taustalla hevosautoparkki, rinteessä pellolla

Kuva Skyrupin verkasta, taustalla rata

Skyrupista lounasta feat. uusi maskotti 

Henriksdal Spring Tour

Riitta Henriksdalissa

Flyingen kisa-areena. PM-kisat hypättiin nyt tällä samalla areenalla

4 kommenttia:

  1. Kiva jos viittisit vastata kommentteihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juuri vastailen parhaillaan. :) Olin Salossa to-su joten koneen ääressä ei tullut oltua.

      Poista
  2. Niin mitä noissa kansallisissa ja eliitti-kisoissa oli sitten palkintoina? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noissa Clear Round luokissa oli aina vaan ruusuke. Muissa oli rahaa, suhteessa saman verran kun täälläkin. GP luokissa oli sitten jo enemmän mutta niinhän on Suomessakin.

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)