maanantai 21. tammikuuta 2013

Mikki Hiiri merihädässä

Otsikko kertoo kaiken oleellisen.. Riitalla oli oikein tehotreeni viikonloppu. Perjantaina sain ratsastaa jonkin aikaa ennenkuin löytyi taas yhteinen sävel. Tamma kävi vähän kierroksilla ja oli hiukan ongelmia saada taas se tasaisuus löytymään. Pikkuhiljaa kuitenkin parani. 

Riitta on todella kiva ja mielyttävä hevonen, kun se on hyvä. Hänellä osaa olla omia mielipiteitä ja pitää niistä kovaa kiinni. Suku jo kertoo tämän; isälinja Lasino - Landgraf I - Ladykiller xx. Ladykiller tunnetusti periyttää luonnetta, mikä tietenkin on suoritushevosessa hyvä asia, kun sen saa kanavoitua haluamaansa suuntaan. Tuollaisen tamman luottamuksen kun kerran ansaitsee, taistelee se puolestasi radalla loppuun asti. 

Lauantaina oli hyppypäivä! Cinna oli valitettavasti matkoilla, mutta paras ystäväni Anni lähti mukaan auttamaan. Hypättiin melko perus jumppasarjaa pituushalkaisijalla. Riitta vaikuttaisi stressaantuvan jonkin verran innareista, joten rakensin ravissa sisään ja ristikko-ristikko-okseri linjan jossa oli apupuomit välissä. Näin hevonen ei pääse rynnimään vaan joutuu miettimään miten tassunsa asettelee. Riitta hyppäsi TODELLA hienosti! Jopa niin hyvin etten pysynyt kyydissä. Meinasin siis tosissaan lentää selästä! Video havainnollistaa... Olkaa armollisia! :) 

Muutaman kerran tultuani, tulimme Annin kanssa tulokseen että lasketaan keskimmäinen pysty ristikoksi ja muutetaan okseria hiukan. Alussa okseri oli ristikko edessä ja takapuomi, jotta hevonen ohjautuisi keskelle. Riitta teki työtä käskettyä ja hyppäsi keskeltä isoja hienoja hyppyjä selkää käyttäen ja hyvin avasi takaa. Tämä oli kuitenkin kuskille liikaa, mulla ei yksinkertaisesti tasapaino kestänyt. En ole ikinä ollut näin vahva-hyppyisen hevosen selässä! 

Koska hevonen teki kaiken oikein, emme halunneet asettaa sitä tilanteeseen jossa se saisi hyvästä työstä "palkinnoksi" heiluvan perunasäkin selkään, joten muutimme okserin ristikko-okserista tavalliseksi ja laskimme sitä hiukan. Näin saimme saman hyödyn irti jumppsarjasta, ilman että hevosen tarvitsisi kärsiä ratsastajan ongelmista. 

Sunnuntaina olin ratsastamassa samalla kun oli estetunti menossa ja siitähän Riitta innostui kun luuli että pääsee hänkin hyppimään! Hevonen kävi niin kierroksilla että ei mitään rajaa ja jouduin odottamaan että tunti loppui jotta sain jotain järkevää tehtyä. :) 

Alla video Riitasta lauantailta. Alussa on viime viikonlopun Cinnan treeneistä yksi rata myös. 




Jekku taas kerää energiaa niin ettei pysy housuissaan. Pikkuhiljaa alkaa treenit myös Jekun osalta mikä on kyllä jo todella toivottu asia. Virtaa on kuin pienessä kylässä... Eilen Jekku viskasi minut kanveesiin. Ratsastin ilman satulaa koska tarkoitus oli vaan hölkätä rennosti. Sitten kesken kaiken tapahtuu jotain kauheaa. MANEESIN OVI AUKEAA. JA SIELTÄ TULE HEVONEN.

Tämä oli liikaa Jekun herkälle sielunelämälle joten ennenkuin kerkesin tajuta mitä kävi, löysin itseni maasta, loimet omien koipein välissä ja Jekku pällistelee vieressä. Kiitti kaveri. Se on niin älyttömän nopea ja ketterä liikkeissään kun oikein sen puolensa esittelee. Aropupu joka on vetänyt speediä, siinä on kuvaus Jekun ratsastettavuudesta ja keskittymiskyvystä tällä hetkellä.  Jekkuahan siis hoidettiin ennen joulua vähän vuosihuolto tyyppisesti ja on nyt palaamassa täyteen treeniin.
Erittäin poseeraustaitoinen kirahvi

Vähän parempi

"Saako nyt namin?"

"En ees jaksa yrittää..."
Pikkuhiljaa on onneksi jo aika miettiä tulevaa kisakautta. Hevosten vuosimaksut on maksettu, samoin omat lisenssit. Kisasuunnitelmia on jo hiukan tehty. Riitta menee rataharjoituksiin Wistille luultavasti 25.1, eli tulevana sunnuntaina mikäli keli ei ole aivan hirveaä. En lähde kuljettamaan hevosia jos pakkanen näyttää Siperiaa ja lunta tulee vaakatasossa.

Ekat kisat on Riitan osalta varmaan Lohjalla 10.2 ja siitä Ypäjälle 15-17.2. Luokista ei vielä osaa sanoa, pitää ensin päästä isoon halliin hyppäämään rataa. Jekku aloittaa Lohjalta 10.3, jonne myös Riitta toivon mukaan pääsee. Sitten Ypäjälle 15-17.3 lähtisi molemmat. Ainakin näin alkukaudesta saa nähdä miten logistiikka onnistuu kun ovat eri osoitteissa. :)


Asiasta kukkaruukkuun, varustepostausta on toivottu kauheasti... Ajattelin että voisin ehkä tehdä niin että esittelen yhden "kategorian" kerralla, esim. ensin suitset, sitten loimet, huovat jne. Ihan kaikkea en varmasti jaksa kuvata, mutta ainakin jotain. Mitä mieltä olette? :)

6 kommenttia:

  1. Tosi hieno tamma tämä Riitta :) Minunkin Siiri tamman suvusta löytyvät Landgraf I - Ladykiller xx ja luonnetta ja herkkyyttä kyllä piisaa vaikka muille jakaa :D

    VastaaPoista
  2. kuulostaa nuo pomput aika tutuilta.. :D (ex-)oma Quite Capitolilainen pikkutiikeri jätti mut kerran kisakentälle kypärän nuppi kentän pohjaa vasten just noilla sen kumipallomaisilla taidonnäytteillä kun muutenkin oli aika ponimainen ja esteen päällä huomas killuvansa hyyyyvin pyöreän selän päällä näkemättä etukaaren edessä mitään kun se pää ja kaula oli jossain etukavioiden tasolla...

    VastaaPoista
  3. jag har också ett sto med Landgraf - ladykiller.. hon är nu under inridningen och där finns nog attityd.

    jag var på sommaren i Ypäjä på samma kenttä valmennus vid midsommaren,då med min valack, så tycker det är roligt att läsa din blogg när jag endå vet vem du är :))

    VastaaPoista
  4. Kiva kuulla ettei yksin olla "ongelman" kanssa! Tosin en tiedä voiko sitä laskea ongelmaksi että hevonen hyppää liian hyvin...? ;)
    Ida, kiva, välkommen! :) Hade du den unga, lilla, mörka valacken?

    VastaaPoista
  5. Japp, det var min lilla kille :))
    /ida

    VastaaPoista
  6. hei, teetkö jossain vaiheessa kunnon postauksen siitä norjan reissusta? :)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)