lauantai 27. lokakuuta 2012

Haaste: Liebster blogi

Liebster tarkoittaa rakkain tai rakastettu, mutta voi tarkoittaa myös suosikkia. Liebster palkinnon ajatuksena on saada huomiota niille blogeille, joilla on alle 200 seuraajaa. 


1. Kiitä antajaa ja linkitä bloggaaja, joka antoi sen sinulle
Kiitos Ira :)

2. Valitse viisi blogia (joilla siis alle 200 lukijaa) ja kerro se heille jättämällä kommentti heidän blogiinsa

3. Jokaisen haastetun henkilön täytyy vastata niihin yhteentoista kysymykseen jotka haasteen antaja on esittänyt ja postata vastaukset blogiinsa.Valitse sitten 5 uutta haastettavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymysta joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait tämän.

EN JAKSA KEKSIÄ UUSI KYSYMYKSIÄ TÄHÄN HÄTÄÄN, SAATTE NUO SAMAT! :)  

1. Kerro ensimmäisistä kisoistasi!
Ensimmäiset kisat, jos muistan oikein, (jos ei lasketa leirikisoja jne) ratsastin noin 8 vuotiaana Kilon ratsastuskoululla. Tästä on siis noin 100 vuotta. :) Vanhempani olivat reissussa, joten kiltit isovanhempani veivät minut. He pelkäsivät hevosia kuollakseen. Ratsuna oli pieni hevonen Flex, luokkana 60 cm clear round. Matkalla tallille minua jännitti niin että jouduttiin pysähtymään matkalla koska mun piti oksentaa... Itse kisat menivät hyvin, taisin saada sen clear round ruusukkeen! :)

2. Kerro perheestäsi.
Perheeseen kuuluu äiti ja isä ja koira Nalle. Isä ei ymmärrä hevosista mitään ja suree ikuisesti etten innostunut purjehduksesta, mitä hän itse rakastaa. Äitini on myös ratsastanut monta vuotta ja on taitava joskin arka ratsastaja. Koira Nalle on "Jack Russeli", joka kokonsa puolesta luultavasti on vähintään puolet bulldoggia. 

3. Millaisiin asioihin kiinntät eniten huomiota ihmisissä?
Olemukseen, positiivisuuteen ja tapaan kommunikoida. En kestä vinkuvia ja valittavia ihmisiä. Tottakai kaikilla on joskus huono päivä ja siitä saa ja pitää puhua, mutta kaikki parhaat ystäväni ovat peruspositiivisia. Toinen asia mihin kiinnitän huomiota eteenkin kisoissa ja hevosihmisissä on siisteys. Tämä ei ole synonyymi kalliille merkkikamoille, vaan että ne mitä on on puhtaita ja siistejä. Myönnettäköön että paheksun epäsisiistejä ihmisiä kilpailutilanteessa. 

4. Kerro parhaista kavereistasi!
Minulla on paljon kavereita ja muutama läheinen ystävä. Suurimman osan läheisistä ystävistäni olen tavannut opiskelupaikan yhteydessä, mutta bestikseni Annin olen tuntenut lähes 10 vuotta. Tapasimme opiskellessani Tahkolla urheilulukiossa kun olimme kämppiksiä ja meistä tuli nopeasti parhaat ystävät. Elämä on kuljettanut meitä välillä eri puolelle Suomea, mutta aina ollaan pysytty yhdessä. Anni on pitkän linjan hevosihmisiä ja todella taitava ratsastaja, vaikkakaan hänellä ei tällä hetkellä ole omaa. Jos minun täytyisi antaa Jekku kelle tahansa maailmassa, se olisi Anni. 

5. Millä talleilla olet käynyt? Kerro niistä vähän.
Tästä voisi melkein tehdä oman postauksen... :) Mutta olen aikoinaan käynyt alkeiskurssin Tapiolan ratsastuskoulussa. Sieltä siirryin Kiloon ja jonkin aikaa ratsastin samalla Peikillä. Sirryin kokonaan Peikille ja siellä hyppäsin ensimmäiset esteeni. Siihen aikaan ei maneeseista ollut tietokaan ja ulkokentällä hyppäsimme jotain kavalettia. Peik juoksi vieressä ja piti minua takin selästä kiinni yhdellä kädellä ja ponista toisella kädellä. Oli kivaa! :) 

Ollessani noin 10 vuotias sain ensimmäisen oman ponin, Hannibal, joka oli 22 vuotias vanha äkäinen tuntiponi. Hanni asui Hangossa, jonne myös itse muutimme ollessani yläasteella. Hangon tallilla opettajanani toimi Mia Maukonen, joka on opettanut minulle kaiken kilparatsastuksesta ja oikeasta hevoskäsittelystä. Mian johdolla hypääsin ponikisojen huipulla, SM ja PM tasoa myöden. Yläasteen päättyessä lähd Ypäjälle hevosurheilulukioon, mutta se ei ollut toimiva ratkaisu joten jatkoin matkaa Tahkolle. Sieltä päädyin takaisin Hankoon josta valmistuin ylioppilaaksi. 

Samoihin aikoihin lopetin ratsastuken. Noin 5 vuotta lopettamisesta sama Mia Maukonen Hangosta sai minut patisettua takaisin hevosen selkään estekurssille ja sitten olinkin jo varaamassa vakituntia Peikille vuonna 2010. Kesällä 2011 kävi matka Saksaan ja loput onkin historiaa... :) 

6. Onko sinulla lemmikkejä?
Perheen koira Nalle.Kts. ylempää. :) 

7. Paras kesämuistosi?
Lapsena vietetyt kesäpäivät Hangon tallilla... :) 

8. Top 5 lempiblogiasi?
Luen muun muassa seuraavia (ei järjestyksessä): Jaxen blogiMira & Pikkuaasin blogiaJonnan blogiaErican blogi ja Kaisan blogia

9. Miksi bloggaat?
Meinasin aloittaa jo kun Jekku tuli, eli kesällä 2011, mutta jotenkin en "kehdannut". Oli semmoinen fiilis että vain pikkutytöt bloggaavat, mutta tottakai tämä on aivan väärin. Seurasin pitkään monia laadukkaita blogeja, kunnes vihdoin uskalsin tehdä oman. Tykään ajatuksesta että voin vuoden-parin päästä palata takaisin ja katsoa millaista edistystä on tullut. 

10. Mistä ostat vaatteesi? 
Nykyään en enää mistään muualta kuin heppaliikkeistä... :) Vihaan vaateostoksia, mutta lempimerkkejä siviilissä on Karen Millen, Gant ja muut yksinkertaisen klassiset, laaukkaat vaattet.

11. Mainitse vähintään yksi asia/henkilö joka on saanut sinut hymyilemään tänään. Kerro siitä vähän!
Äitini, joka auttoi minua suunnittelemaan Cristina Sportin huovat! :) 

14 kommenttia:

  1. pakko kysyä että toi paras kaveri onko siis anni v.? :D

    VastaaPoista
  2. Voisitko joskus tehä kysymys tai videopostauksen??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Videopostausta en välttämättä halua/osaa tehdä, mutta kysymyspostaus voisi ehkö tulla kyseeseen... :) Vinkkejä siihen?

      Poista
    2. no vaan tänne teksti et kysymyksiä! (::

      Poista
  3. Kiitos! Olen tämän tehnytkin jo aikaisemmin, mutta enköhän voi vielä vastata, kysymykset vaikutti hyviltä. :) Mun opiskelu- / työkaveri on muuten Hangossa käynyt sun kanssa samalla tallilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, jos jaksat! :) Mullakin kesti varmaan pari viikkoa ennenkuin sain aikaiseksi.... :) Kuka tämä tuttu on? :)

      Poista
    2. Näin sen sun valmennuskommentin vasta nyt. Kiitos vinkistä, tällä vkolla ei sovi suunnitelmiin, mutta voisin joku kerta tulla kokeilemaan! Valmentajaa en ole vaihtamassa, mutta uusia tuulia voisin nuuhkia, jos hän suostuu ottamaan tämmöisen "kokeiluoppilaan". :) Ja en siis todellakaan pahastunut sun kommentista, mun mielestä on vaan mukavaa jakaa ajatuksia ja otan mielelläni vinkkejä vastaan. :)

      Yhteinen tuttu on V.K. :) Jos salakähmäisesti nimikirjaimista tunnistat. :D

      Poista
    3. Joo, jos vaan sopii sitten ensi kerralla niin kannattaa ainakin tulla hakemaan vähän uusia vinkkejä! Mulla on erikseen kotivalmentaja ja sitten käyn Haukella hakemassa lisävinkkejä. Varmasti Hauke myös ottaa "kokeiluoppilaita"! :)

      Apua, lyö ihan tyhjää kuka tämä tuttu voisi olla....? :)

      Poista
  4. Hei tässä yks päivä katselin jotain kipan tuloksia, niin siellä oli tuloksia kun hyppäät tuolla Erican hevosella ihan uteliasuuttani mietin että miksi? (: Tai miksi Erica ei hypännyt??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tästähän on jo muutamia vuosia... Hypääsin muutamat kisat Erican hevosella koska Erica oli silloin itse niin pieni/kokematon mutta halusivat kuitenkin että joku vähän kokeilee mitä hevonen sanoo 110 cm radasta. :)

      Poista
  5. Lueskelin blogiasi, kivoja juttuja :-) Tähän on kuitenkin pakko kommentoida, koska olet kisannut ekat kisasi Flexillä. Minä hoidin Kilossa Flexiä silloin, kun se nuorena poikana sinne saapui, oliskohan vuosi ollut -88 :-D Pieni on maailma. Flex oli aivan kultainen pikku heppa. Tosin rodultaan ihan oikea New Forest kantakirjavanhemmista, kasvoi vaan vähän liian isoksi. Ihan oikea nimi oli Doppsko Flex.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, tervetuloa! :) Juu, niinhän sen oikea nimi taisikin olla! Eikös se kuitenkin ollut hevostunneilla? Muistan jotenkin että se oli "iso" kun muuten ratsastin paljon mm. Robin, Gene, Tamma, Milli, Rudi jne. Muistatko niitä? :)

      Poista
    2. Juu, Flex kävi hevostunneilla. Silloin, kun se tuli, sitä suunniteltiin ponitunneille, mutta oli kuitenkin niin iso, että päätyi heppatunneille. Siihen aikaan heppatunneilla oli Jesper, joka oli samankokoinen Flexin kanssa, joten olivat sopiva pikkuheppapari. Rudin, Millin ja Robinin muistan, Millin noista parhaiten. Olin kuitenkin sen verran paljon aikaisemmin siellä kuin sinä, että hevoset ovat vaihtuneet. Mun ajan tuntiponeja oli Derby, Diamond, Pluto, Primo, Bamse, Bruno, Kasper, Grålle, Milli, Semlon, Bronco ja mitähän vielä... Kävin siis Kilossa pitkään tunneilla (niin poni- kuin hevostunneillakin) ja hoidin Flexiä. Sitten siirryin yksityistallin puolelle hoitamaan, kunnes teini-iän muut kiinnostukset veivät hevostauolle ;)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)