tiistai 2. lokakuuta 2012

Ypäjän kisat

Viime viikonloppuna oli taas tiedossa suurta herkkua, eli Ypäjälle pitkästä aikaa! :) RCC ja Scanhorse järjesti HIHS-kvaalikisan, jossa jaettiin paikkoja sekä Amateur Touriin että HIHS'n kansalliselle tourille, U25 tourille sekä pikkukierrokselle kv-luokkiin. Olimme Jekun kanssa voittaneet Lucky Winner paikat Amateur Tourille jo aikaisemmin, joten ei tarvinnut ottaa stressiä asiasta. Ilmoittauduin heti alkuvuonna 110 cm tasolle, koska tuo 120 cm tuntui silloin niin ylivoimaiselta. Olin loppukesästä miettinyt josko olisin yrittänyt siirtä meidät tuohon 120 cm kategoriaan, mutta perjantain radan jälkeen olin kiitollinen etten ollut sitä tehnyt...
Maailman hienoin JekkuPekku uusissa bling-suitsissaan <3
Perjantaina oli siis vuorossa perus kansallinen 120 cm luokka, 367.1 arvostelulla.  Verkka oli aivan täysi kaaos jossa ihmiset, hevoset, koirat ja esteet lentelivät kaikkiin ilmansuuntiin. Missään vaiheessa ei onnistunut edes kokonainen kierros laukkaa uraa pitkin, koska aina oli joku hässäkkä/ihmiset kävelivät rinnakkain/mitä lie. Syytetään nyt vaikka sitä sitten. Rata oli aivan täysi katastrofi. En saannut rytmiä ollenkaan ja joka toiselle esteelle ammuin kilometrin päästä ja joka toiselle nypin ihan juuresta. Vähän parani loppua kohti, mutta about puolessa välissä minua hävetti niin paljon oma ratsasus että mietin ihan tosissaan keskeyttämistä. En sitä tehnyt, mutta häpesin silmät päästä radan jälkeen. Jekku oli tapansa mukaan tosi hyvä ja tsemppasi itsensä ratsastajasta huolimatta puhtaasti maaliin. Sijoitus oli kuudes. 

Söpö Jekku <3

Lauantaina yritin tosisssani miettiä tarkasti mitä ja miten minun pitäisi muuttaa omassa ratsastuksessa ettei tarvitsisi katkoa omia tai hevosen jalkoja puomeista puhumattakaan. Rata oli ihan tuhti ja kiitettävästi oli tekemistä. Onnistuin saamaan vähän paremman mielentilan ja rytmin kuntoon jo alkuradasta. Vieläkin oli kyllä kaukana niistä parhaista radoista ja siitä mihin me pystymme hyvänä päivänä, mutta ainakin rata oli huomattavasti parempi kuin perjantain. Toisessa vaiheessa onnistuin hiukan ratsastamaan aikaa, joka kostautui. :) Käänsin todella tiukasti sarjalle, kunnes kaarteessa tajusin että apua, en voi tulla näin vinosti. Siinä kohtaa minun olisi pitänyt sisäpohkeella puskea Jekkua ulospäin, sen sijan että olisin rykäissyt ulko-ohjasta, jolloin  a-osan ylin puomi olisi luultavasti pysynyt ylhäällä.... Aika olisi riittänyt Top-3, joten hiukan jäi harmittamaan, mutta perjantain rataan verrattuna tämä oli jo niin paljon parempi että hyvä mieli jäi. 

Alla video lauantain radalta:




Jekku otti lepoa että jaksaa... Kuvan paparazzioinut Minna Tunkelo
Sekä perjantai että lauantai-iltana kävimme tallikavereiden kanssa syömässä Loimaalla Ankkuripaikassa. Tämä oli minulle uusi tuttavuus, jota todella lämpimästi suosittelen! En muista milloin olisin ravintolassa syönyt niin hyvää ruokaa! Perjantaina söin pastan jossa oli kaikkia lempiaineksiani: Kanaa, pekoni, herkkusieniä, kermaa, katkarapuja ja vaikka mitä kivaa! Lisäksi kastike oli todella hyvää. Lauantaina söin lohta riisillä ja sienikastikkeella. Kastike oli tehty oikeista kanttarelleista ja se oli niiiiin jumalaisen hyvää! Ja kerrankin kastiketta oli riittävästi. :) Tsekatkaa täältä tarkemmin: Ankkuripaikka, Loimaa . 

Lauantaina Jekku myös klipattiin, jess! Se oli kasvattanut sellaisen jättiturrin ettei mitään rajaa. Koska minulla on vain yksi hevonen joka klipataan 2-3 kertaa vuodessa, en ole kokenut tarpeelliseksi ostaa omaa klipperiä. Muutenkin klippaaminen ei ole lemppipuuhaani.... Tähän olen löytänyt mainion ratkaisun! Koska Ypäjällä tulee käytyä aina sopivasti näin syksynä, olen pyytänyt kaveriani Riikkaa Ypäjältä klippaamaan. Hän tekee todella hyvää jälkeä! Mikäli on tarvetta klippaukselle, kannattaa soittaa. Jos saa muutaman hevosen porukan kasaan, Riikka varmast lähtee kauemmaskin. Tiedot: Callisto Horses Oy
Tässä näkee killtävän ja karvattoman Jekun Riikan jäljiltä :)
No, sunnntaihin! Verkka oli taas vähän rauhallisempi ja onnistuin lietsomaan itseni positiiviseen mielentilaan. Rata oli taas aika tuhti ja monet olivt radan kävelyssä sitä mieltä että vaikea. Itse koin sen helpommaksi kuin aiempien päivien radat, kummallista? Ehkä me kaikki miellämme erilaiset radat eri tavalla, riippuen omista vahvuuksista ratsukkona. Arvostelu oli taas 367.1 ja rata oli täynnä pitkiä siirtymäpätkiä ja cruisailua. Fiilis oli taas vähän parempi kuin edellisenä päivänä ja ratsastin jo vähän aikaa. Ei mitenkään kauhean kovaa tai täysii, mutta vähän käänsin ja etenin siirtymäpätkillä. Rata oli kokonaisuuten suht hyvä, tosin Jekku joutui minut kyllä pelastamaan isolla okserilla nro 11 kun jäätiin puolen askeleen päähän. Mutta ei paha. Maaliin tullessani olin todella yllättynyt kuuluttaja-Tuken kertoessa että menin johtoon. Olin ihan HÄH?? En mielestäni mennyt niin kovaa ja olihan Suski Granroth jo mennyt parilla hevosella? No meni se Suski minusta melkein heti ohi ja luokan lopussa eräs tyttö pohjoisesta, mutta oltiin kuitenkin kolmansia luokassa. Olin todella yllättynyt mutta positiivisella tavalla. :) 

Keskittyneitä ilmeitä toisessa vaiheessa
Jekku oli tosiaan taas ihan huippu-ihku-super-hieno. :) Kyllä se on niin taitava! Seuraavana on tiedossa HIHS jossa hyppäämme Amateur Touria torstaina ja perjantaina 110 cm tasolla. Olisin tavallaan voinut siirtää sen siihen 120 cm:iin, mutta toisaalta ihan hyvä näin. Hartwall Areena on niin jännä paikka kuitenkin ja verkka pieni, että siellä on meidän tumpeloiden vaikea saada ratsastettua tarpeeksi eteen ja rytmissä. Tosiasia on myös se että Jekku on aina välillä joutunut venymään jonkun verran takiani koska en ole sitä osannut ratsastaa optimaalisella tavalla tai optimaaliseen paikkaan. Mielestäni on reilua hevosta kohtaan aina välillä mennä askeleen verran takaisinpäin ja pienemmälle tasolle jotta hyppääminen tuntuu taas helpolta ja hauskalta. Esimerkiksi Jos Lansinkin takavuosien huippuratsu Libero H vietiin aina World Cupin tai vastaavan koitoksen jälkeen takaisin 120-tasolle jotta mielekkyys pysyisi! 

Onnistuneet olivat taas kisat ja megahienoista ruusukkeista olikin kuva jo perjantaina. Näitä kisapostauksia on aina kivempi kirjoittaa kun on kuvia mitä laittaa mukaan, joten suuri kiitos niistä kuuluu Heidi Lammille! Tsekkaa Heidi Lammin kuvagalleria ! Alla vielä kuvia viikonlopulta.

ps. Lisäsin tänne tuollaiset laatikot mistä voi painaa että "Luin" "Tykkäsin" ja "Tylsä". Olisi tosi kiva jos jaksaisitte niitä painella. :)




Mitenköhän nuo kyynärpäät saisi pysymään asiallisesti...?







Taas kyynärpäät...


19 kommenttia:

  1. Vitsi noi suitset on makeet! Mistä kaupasta ne on? Ja onnea sijoituksista!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. TIlasin Ruotsista sellainen Xtreme Horse kauppa! :) Kiitos onnitteluista! :)

      Poista
  2. Onnea sijoituksesta!:) Saisko kysyä että mistä tuo holsteiner huopa on peräisin? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Se on tilattu täältä: http://www.von-roenne-shop.com/Holsteiner-accessoires:::123.html?XTCsid=1dbb97h44jcucdfrngdlgs6041 . Sori, en osaa linkittää. :)

      Poista
    2. Vielä kysyn että onko tuolla sivustolla kumpi full kokoinen? :D

      Poista
    3. Hmm..? VS tarkoittaa mielestäni Varmblut ja kaikki D-littyvät dressagea. Jos oot ottamassa ni ehkä väittäisin että tuo VS olisi oikea. :)

      Poista
    4. Selvä, kiitos paljon avusta! :)

      Poista
  3. Onnea sijoituksesta sinullekkin :) Suitset ovat todella upeat, samoin hevosesi.

    VastaaPoista
  4. Onnea sijoituksista! Kerrassaan upeat suitset! ;)

    VastaaPoista
  5. sulla on tosi kiva blogi. me oltiinkin samalla käytävällä ypäjällä hihs karsinta vkl. rehupostaus oli kiva ja nää kisapostauksetkin on hyviä. tsemppiä hihs:iin! tulen itsekin sinne hyppäämään Konstalla National touria.

    VastaaPoista
  6. sulla on tosi kiva blogi. me oltiinkin samalla käytävällä ypäjällä hihs karsinta vkl. rehupostaus oli kiva ja nää kisapostauksetkin on hyviä. tsemppiä hihs:iin! tulen itsekin sinne hyppäämään Konstalla National touria.

    VastaaPoista
  7. Kiitos Kiki! :)

    Angelina, kiitos! Kiva jos kiinnostaa! Mietin pitkään että voiko aikuinen (aikuinen, minäkö..?) kirjotta blogia, mutta kivaa tää on ollut! :) Mulla kesti hetken tajuta kuka sä oot, mutta sullakin on/oli blogi, joten tajusinhan mä! Tsemppiä teille sinne! Me tullaan vetää Amateur Touria, jännää! Viimeksi Areenalla ratsastanut aika tarkasti 10 vuotta sitten... Kääk!

    VastaaPoista
  8. Onnea hienosta menestyksestä, taas kerran! =) Ja kovasti tsemppiä HIHS:iin - voita koko potti kotiin!

    VastaaPoista
  9. c**: mun blogi on ollut jäissä. Mulla ei yksinkertaisesti ole aikaa kirjoittaa sitä. Harmittaa kauheesti, koska varmasti joku saisi irti noista valmennus/kisa/treenipostauksista. Pitäisi kirjottaa nyt megapostaus, mitä on vuoden aikana tapahtunut. Monta varmasti kiinnostaa, miten aluetason 100 ratsastajasta on tullut parissa vuodessa 130 tason kisaaja. Tosiaankin käyn normitöissä ja yritän tehdä muutakin kuin ratsastaa, joten blogi on jäänyt :(.

    VastaaPoista
  10. Kiitos Mira, pidetään peukkuja! :)

    Angelina, harmi ettet ole ehtinyt pitää! Voithan fiiliksen mukaan päivitellä kerran kahdessa kuussa että miten on edetty? Se voisi myös olla ihan mielenkiintoista, vähän kehityskaarta isommalla skaalalla tarkasteltuna? :)

    VastaaPoista
  11. Saanko kysyä ihan mielenkiinnosta, että onko joku erityinen syy/tarkoitus kun käytät pinteleitä etusissa hypätessä, kyseleepi utelias? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä Jekku sai ihoreaktion suojista jolloin jouduttiin siirtymään hetkellisesti pinteleihin ja huomasimme selkeän eron hypyissä. Jostain syystä Jekku hyppäsi pinteleillä paremmin joten ollaan pystytty niissä. :)

      Poista
  12. Moikka,

    Kysyisin että jos tuollaisen huovan tilaisin, niin voisinko sitä käyttää kisoissa (alue&kansallisissa). Tarkoitan noita säännöksiä että tuleeko logosta sanomista? :o

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)