tiistai 9. heinäkuuta 2013

Salo Horse Show

Vihdoin ja viimein Salon sepustus! :) Pahoittelen että venyi näin pitkälle mutta en halunut sepustaa ilman videoita, on jotenkin tylsää, varmasti myös teille lukijoille?

EDIT: Kuvia olikin aika paljon, joten tämä postaus on kilometrin pituinen... Videot siellä ihan alhaalla. :)

Saavuin torstaina myöhään illalla joten pikaisesti kamat ja heppa paikoilleen. Oli vähän orpo olo kun olin yksin liikenteessä mutta onneksi Saon avuliaat toimihenkilöt auttoivat kamojen roudaamisessa. Superpalvelu, kiitokset siitä! Auto parkkiin ja pitkällisten tutkimuksien jälkeen sain jopa sähkön pelittämään... Istuttiin iltaa ja parannettiin maailmaa kavereiden kanssa heppaautoparkissa ja oli tosi mukava ilta! 

Perjantaina oli vuorossa ensin pitkällistä hengailua, oma luokka alkoi vasta 15-16 aikaan iltapäivällä. Jekku kävi kuitenkin aamusta kävelyllä ja ihmettelemässä kisapaikan hulinaa. Luokkana oli 120 cm ajatuksella helppo kauden aloitus näin Suomessa. Lisäksi Jekku ei ollut hypännyt risun risua Ruotsin jälkeen, joten ihan hyvä aloittaa varmalta tasolta. Jekku oli todella paljon menossa mutta oikein hyvän tuntuinen! Rata sujui hyvin kokonaisuutena, toisesta vaiheesta viimeiseltä esteeltä turha puomi. Viimeinen este oli perus pysty-pysty sarja, lyhyt 2 askelta. Tiesin sarjan olevan lyhyt joten posottamalla täysillä sisään varmistin sen että se b-osa tulee alas.... 


Hörökorva näyttää kieltä :)





Lauantaina oli luokkana 130 cm aikaluokka. Jekku oli edelleen hyvän tuntuinen eikä ahdistanut paljoakaan vaikka rata oli todella iso ja paksu, joskaan ei supervaikea. Lähdin tyypillisesti liikkeelle aivan liian hitaassa perustempossa. Ykköselle jo pieni hyppy ja kaarteeseen jäinkin sitten miettimään elämän tarkoitusta tai illan grillailuja tai muuta yhtä tähdellistä. Tuloksena taakse ratsastaen ponnetonta laukka aiiiivan liian lähelle sille jäätävän kokoiselle okserille joka oli heti lyhyeltä sivulta vastassa. Tietenkin puomit suussa. Vielä kolmonen meni haahuillen ja rytmiä hakien, mutta sitten lähtikin sujumaan. Loppurata oli suht perussiisti eikä hävettänyt. Harmitti vaan tuollainen typerä virhe, joka olisi ollut niin helposti ehkäistävissä ihan sillä että olisin LAUKANNUT ETEEN! Lienee suotavaa jo 130 tasolla... 


Pekku on tyytyväinen itseensä
Koska olin kuitenkin suht nopea, huomasin vahingossa kvaalenneeni sunnuntain 135 cm luokkaan. Mietin pitkään sekä Cinnan että Johku Mikkolan kanssa että mitä hyppäisin su. Tavallaan himotti kokeilla sitä 135 luokkaa vaikka tiesin että ei sieltä rusettia haeta. Kuitenkin ammatilaisten rohkaisemana päätin kokeilla onneani. 

Sunnuntaina kun kävelin rataa, olin yllättynyt että en saanut primitiivireaktiota ja lähtenyt kirkuen paikalta pois. Rata oli mielestäni suht kiltti ja oikein sopiva aloitus 135 tasolle. Jekku oli edelleenkin vedossa joskaan ei ihan niin pölhö kun ensimmäisinä päivinä. Verkassa tein vähän pienempää ja hain vaan hyvää fiilistä. Ykköselle lähdin kunnon spurttikierroksen kautta ja sainkin oikein hyvän hypyn siihen. Siitä oli hyvä jatkaa heti sujuva 6 askeleen linja kakkoselle. Rytmi oli kohdillaan ja onnistuin ratsastamaan sujuvasti koko radan läpi. 2 pientä hipaisupuomia tuli matkaan, molemmat samantyppisessä tilanteessa. En saannut tarpeeksi ratsastettua Jekkua kaarteesta takajalkojen päälle ja se valui vähän etupainoisena kättä vastaan ja vähän lähelle, jolloin jo tämän kokoisilla esteillä ei oikein ehdi nousta enää. Olin kuitenkin älyttömän tyytyväinen rataan kokonaisuutena! En olisi uskonut vielä huhtikuussa että kesäkuusa hyppäisin 135 luokkia sujuvasti ja hyvin. :) 



Miten se rata menikään....?



"Nyt menee hyvin...Eiku??"










Tässä näkyy toinen pudotus




Salon kisoissa oli kaiken kaikkian todella kivaa. Vaikka viihdyn myös toimihenkilön roolissa, oli kivaa kerrankin saada vaan hengata ja ottaa rauhallisesti, expoa kiertäen ja kisoja katsellen. Iltaisin grillattiin ja pidettiin kaveriporukalla hauskaa kun aamuruokintakin järjestyi tallin puolesta. :) Lisää näitä kisoja! 

Seuraavana vuorossa on Husö. Huomenna on jo lähtö, Hauken treenien kautta. Husössä saakin sitten juosta koko rahan edestä, kun on omat luokat, stewarditehtävät sekä Top Equestrianin expopaikka! :) Tulka ihmeessä moikkaamaan ja hypistelemään kamoja! Luokkina on pe 120 cm , la 130 cm ja su 130 cm. 

Kuvia on hirveä määrä, kiitos paljon Heidi Lammi, Veera Määttänen, Viola Moukolainen, Hanna Heinonen ja Jennica Bögel. Videot tässä alla. kiitos niistä Juha Ruutsalolle. :)






32 kommenttia:

  1. Tuo 135cm rata näytti todella hyvältä! Niin ja tyylikkään näköinen ratsukko :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se oli itse asiassa helpoimman tuntuinen rata koko viikonloppuna... Ja kiitos! :)

      Poista
  2. Todella kiva postaus :) kuvat hienoja ja Jekku on kaunis!

    VastaaPoista
  3. Hienoja olette! :) Nyt mun täytyy nolona kysyä, että saako nuo videot jotenkin kopioitua Ruutsalon sivuilta kun maksaa sen 5€, vai oletko ostanut nuo erikseen, että saat ne omaan käyttöön?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! :) Mulla on Juhalta se ratsasatajakortti joho videot tulee automaattisesti käyttöön omalle sivulle ja sieltä saa ne kopioida mihin haluaa. En muista paljon maksaa per rata, mutta on sopimusjuttu!

      Poista
  4. Tai siis pitääkö ottaa Juhaan esim s-postilla yhteyttä ja pyytää maksua vastaan lähettämään videot vai saako ne jo silloin itselleen kun ostaa siihen katseluoikeuden?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitää siis laittaa meili että haluaa sen ratsastajakortin ja sinne videot. Sitten kirjaudutaan sisään ja siellä ne on. :)

      Poista
  5. Anteeksi mutta mitä sä sun käsillä räpellät ennen lähes jokaista estettä?!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ns. venäläisiä puolipidätteitä. :) Ei, huono tapa ja huonoa ratsastusta. Koitetaan parantaa koko ajan mutta kun kukaan meistä ei ole täydellinen. ;)

      Poista
  6. De ha ju börja gå riktit bra för er på lite högre nivå :D
    Du kan läsa om våra tyskland äventyr om du vill : http://walveilla.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, tack! :) Kiva, ska kolla! Har du ny häst eller?

      Poista
  7. Upee jekku! Ja hyvä kuski... Joskin noi jalat noi jalat jekulla ja cia noi sun kädet! XD yritystä vaan peliin!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pekku on niin mahtava omalla Spiderman-tyylillään! :) Pitää joo yrittää saada noi kädet kontrolliin...

      Poista
  8. Jee, hyvä C ja J! Ja tsemppiä Husöhön.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Tällä kertaa ei tosin tsempeistä ollut hyötyä... ;)

      Poista
  9. Hieno 135cm rata!:)
    emppsi.blogspot.fi

    VastaaPoista
  10. Wau, mahtavaa! Näytti todella hyvältä. Ootte vireessä! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitti! Vire oli hetkellisesti hukassa Husössä, mutta toivottavasti Hangossa paremmin! :)

      Poista
  11. Hei tiiätkö onko cinna tulossa husöön ? Oon vanha oppilas ja ois kiva nähä cinnaa jos se tulee sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hitsi, en ehtinyt vastata ennen mutta Cinna olu paikalla! Tulee seuraavaksi nyt Ypäjälle ja sitten Hankoon. Sanonko terveisiä joltain? :)

      Poista
  12. 135, alkaa olla pro meininki! Todella hienoa menoa ja helpolta näytti korkeuden puolesta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Toi kyllä tuntu kummallisen helpolta, eteenkin verrattuna Husön perus 120 luokkiin! ;)

      Poista
  13. Tack igen engång för ett trevligt inlägg med fina bilder o bonus med videon. Det ända som stör mig på dina videor är dina händer, ser ut som om du försöker dra upp fisknät från havet. :D Förlåt, menar absolut inte att pracka ner på dig, bara en kommentar. Ni är jätte duktiga och på alldeles rätt nivå! / Jessi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, du har ju onekligen rätt... Vet int riktigt när det där har uppkommit men måst tänka på nu att få bort det!

      Poista
  14. Mahtavan näköstä menoa! Ihana, kun upotat postauksiin niin kivasti hieman huumoria! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Kiva että olen mielestäsi onnistunut myös huumoripuolella. Mua itseä harmittaa lukea tylsästi kirjoitteuja postauksia vaikka olisi ns mielenkiintoisesta aiheesta joten yritän viljellä vähän huumoria joukkoon. :)

      Poista
  15. Miksi Riitta ei ole kilpaillut?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta on ollut pienellä huoltotauolla mutta palaa näillä näkymin Hangossa radoille. :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)