tiistai 30. heinäkuuta 2013

Sea Horse Week 2013

Huhuh, pikkuhiljaa alkaa väsymys hellittää. Rankka mutta huippu viikko takana!

EDIT: Kun lueskelin vanhoja postauksia, huomasin että kommentteihin vastaaminen on ollut aivan liian hidasta. Pahoittelen tätä ja lupaan skarpata asiassa! Arvostan suuresti jokaista kommenttia, kiitos että kirjoitatte niitä.

Tiistaina oli vuorossa expon rakennus. Viikon paahtavin helle osui tietenkin sille päivälle kun piti rakentaa Top Equestrianin ständi tuonne SHW expoon. Siinä sitten äiti ja minä taisteltiin teltta pystyyn ja en voi muuta sanoa kun että haluan nähdä sen myyjän in action joka mulle lupas että ton expo teltan saa pystyyn yksinkin. Nyt riitti sentään 2 ihmistä kun Husössä vielä tarvittiin 4 henkeä. No, saatiin kun saatiinkin paikka pystyyn ja kamat esille.

Keskiviikkona olin koko aamupäivän ständillä kunnes illalla oli Riitan vuoro hypätä 100 cm luokka. Riitta on ollut Ruotsin jälkeen vähän huoltotauolla joten aloitettiin suosiolla pienemmästä luokasta. Rata oli simppeli ja kiva, muutamat ihan normaalit välit. Riitalla oli kokeilussa nahkagägi kahdella ohjalla joka osoittautui yllättävän hyväksi ratkaisuksi. Pystyin ratsastamaan nivelohjalla koko ajan ja hetkittäin kun Riitt muuttui vahvaksi niin oli jarrut olemassa. :) Riitta hyppäsi oikein hyvin ja teki 0-4 tuloksen ottaen yhden hipaisupuomin matkaan. 
Näkymä ständiltä
Torstaina sitten Riitta hyppäsi 100 ja 110 cm. Molemmissa tuntui oikein hyvältä ja ratsastettavuus oli ehkä parhaita yhteisellä taipaleellamme. Molemmissa tuli samat kaksi estettä myös alas. :) Ensimmäinen pudotus oli kaarteesta lyhyeltä sivulta pitkälle sivulle. Siinä oli heti lankkupysty vastassa johon en oikein saanut hyvin kiinni ja jäin vähän riitelemään ja täten juostiin lähelle. Toinen pudotus oli molemmissa luokissa suora linja, okseri-5 askelta-sarja. Tuo 5 oli vähän sujuva ja sarja vähän ahdas. Lisäksi okserin alla oli pelotteita johon moni tyssäsi. Mielestäni ehkä vähän turhaa kikkailua aluemetrin radalla, mutta sama kaikille joten eipä siinä. 

Riitta vähän kyttäsi tuota okseria ja hyppäsi enemmän ylös kun eteen, jolloin väli sarjalle jäi pitkäksi. Optimi tilanteessa olisin ensin voinut edeta ensimmäiset 3 askelta ja sitten odottaa 2 viimeistä, mutta koska Riitta niin herkästi vähän "lähtee käsistä" niin en uskaltanut oikein tehdä tuota "oppikirjan mukaan oikeaa" ratkaisua. Tästä johtuen vähän pitkänä ja laakana sarjalle josta puomi alas. Harmitti tietenkin sama tyhmä virhe molemmissa luokissa mutta toisaalta olin niin tyytyväinen Riitan hyvään ratsastettavuuteen ja tasaisuuteen että ihan sama nuo puomit! :) Kyllä siitä niin hieno tulee, verkassa ja osittain radalla väläytti niin hienoja hyppyjä että oksat pois! :)

Kuvista kiitos Heidi Lammi sekä ht.netistä löytämäni kuvat seuraavalta sivustolta: http://s1349.photobucket.com/user/juliah20/profile/ . En löytänyt yhteystietoja mistä kysyä käyttölupaa mutta ajattelin että tämä menettely kelpaisi. :)














Sitten oli Jekun vuoro hypätä 120 cm. Jekku oli todella TODELLA innokas verkassa ja vei minua ihan 6-0. Radalla sama meno jatkui. :) Pekkis reipas teki ensimmäisen vaiheen 0 vp ja otti toisen vaihen kaksi alas kun yksinkertaisesti en saanut enää pidätteitä läpi... No, eipä siinä. Saa olla iloinen että hevonen tykkää hommastaan. Oltiin kuitenkin nopeita ja saatiin jämärusetti, koska tuplanollia oli vähän. 

Perjantaina oli vuorossa 130 cm arv. C. Lähdin ratsastamaan aikaa ihan kunnolla ja homma menikin siinä plörinäksi. :) Innostuin menemään sellaiseen "orava tarpeillaan könötys" moodiin joka ei oikein tuottanut toivottua tulosta. On se kumma että kun ei tee yhtäkään puolipidätettä radan aikana niin alkaa puomit kolisemaan? Lopetin laskemisen 4 pudotuksen kohdalla.... 

Jekku ei ollut ihan niin villi, jolloin tein perinteisen virheen ja lähdin vaan hoipertelemaan ympäriinsä sen sijan että olisin kerännyt hevosen kasaan ja oikeasti ratsastanut. Mua otti vähän päähän oma saamattomuus ja se että luotin siihen että hevonen kyllä hoitaa. No niinhän se hoitaa aina maaliin mutta on kyllä mun tehtäcä ratsastajana antaa sille mahdollisuudet hypätä puhtaasti. 

Lauantaina keräsin itseni ja ratsastin verkassa jo Jekkua vähän enemmän kasaan ja "viritin" sitä. Rata oli ihan peruskiva 130 cm ja pääsin kivasti lähtemään. Otin muutaman puomin kun päästin hevosen hypäämään laakana ja pitkänä. Tavallaan oli tyytyväinen, koska ratsastin paremmin. Kuitenkin mua harmittaa että teen samat virheet uudestaan ja uudestaan vaikka tiedän mitä teen väärin. Taas radan jälkeen kun kävimme Cinnan kanssa läpi rataa ja analysoitiin niin pystyttiin toteamaan että kyllä, tiedostin ja tunnistin jokaisen esteelle tekemäni virheen. Hitto että voi olla vaikeeta saada kroppa tekemään minkä aivot tietää.. 

Kuvista kiitos Johanna J.






Lauantai-iltana oli lohdutussessiot Champagne Grand Prix'n muodossa. Todella hauska ilta niinkun kyllä koko viikko! Kiitos kaikille ystäville ja muille jotka tekivät taas kisoista ikimuistoiset! :)

Kuva: Nina K.

No, näin tällä kertaa. Ensi viikonloppuna vuorossa Laakson kisat. Riitan pitäisi hypätä eka 120 cm, jos ei nyt eka päivä mene pieleen tms. Jekku tekee 120-130 luokkia. Lähtö on taas torstaina ja mukaan lähtee expo-teltta, molemmat hevoset ja stewardilätkä. Eli tekemistä piisaa. :) 

8 kommenttia:

  1. "Hitto että voi olla vaikeeta saada kroppa tekemään minkä aivot tietää.." <- Tämä! Mäkään en tajua tota sitten ollenkaan! Ja mitä enemmän tietää, osaa ja oppii, sitä enemmän tuo tuottaa stressiä ja vaikeuksia. :D

    Onnea sijoituksesta ja kiva että hevoset oli hyvällä tuulella menossa. Nätit letit molemmilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Älä muuta sano! Mitä enemmän oppii, sitä enemmän tajuaa että on perse edellä puussa! :D Kiitos, välitän terveiset lettien tekijälle! :)

      Poista
  2. Heh, kiva että kuvat kelpasivat! En tarkoituksella laittanut mitään yhteystietoja kun ajattelin, että on vaan helpompi ne suoraan kopioida omaan käyttöönsä. Ja onnea sijoituksesta ja hyvistä radoista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, kiitos kun otit! :) Ja myös onnitteluista!

      Poista
  3. hei sellasta toivoisin kun oot stewardi että oikeasti puuttuisitte/huomauttaisitte että kannukset alas! Ihan liian monella näkee että on yli 90 asteen kulmassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos että toit tämän esille. Uusimmassa postauksessa on muutama ajatus asiasta!

      Poista
  4. Voi vitsi, Hanko on jotain parasta =) Hienoja kuvia olet löytänyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hanko on huippu!! :) Kiitos, kävi joo tuuri kun löysi niin paljon!

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)