keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

Ei oikein meidän viikonloppu...

Husö Jump oli ja meni. Kisat oli mielestäni todella kivat ja toimivat - niin ratsastajan, stewardin kun näytteilleasettajan puolesta. Stewardin näkökulmasta siistiä ja hyvää ratsastusta eikä juuri puututtavaa. Ratsastajana kiitos ystävälliselle henkilökunnalle, hyville pohjille ja kivoille radoille. Plussaa tallimajoituksesta. Näytteileasettajana kiitos hyvästä expopaikasta, ystävällisestä ja avuliaasta kohtelusta.  Videoita ei valitettavasti ole. Kiitos kuitenkin kuvista Erica ja Annu!

Kuitenkin vaikka kuinka kivat kisat oli niin ei mennyt ihan putkeen meidän osalta. Jekku tuntui ihan hyvältä eikä rata näyttänyt pahalta. Perjantaina hyppäsin 120 cm luokan. Tekemistä oli mutta ei tuntunut pahalta. Jekku oli verkassa oikein hyvä, ihanaa kun tilaa riitti kerrankin! Otn ykköselle kunnon vauhdit ettei mun tyyppivirhe toistuisi. Kuitenkin onnistuin nyppimään kaiken pois ja tultiin ihan pohjaan. Jouduin lataamaan välin kakkoselle. Kolmosesteelle, sarjalle, kaveri huusi että laukkaa!! Lähdin tykittämään, huomasin ettei ole mitään askelta. Puolikkaasta askeleesta a-osa, 1,5 askelta kohti b-osaa. Jekku yritti vielä nousta, mutta ei vaan enää pystynyt. Uudella yrittämällä marginaalisesti paremmin. Tästä jatkui esteet 4 josta kaarevalla kuusi tai seitsemän askelta, este 5, siitä neljällä edete kohti estettä 6. Tulin huonosti sisään, tein seitsemän ja puoli askelta, rämpien 5 este ja tykittämällä neljällä 6 este. Laukkasin pitkä sivua ja taputin Jekku ja totesin että huhuh, selvitiin hengissä. Olin jo lähes portista ulos kun  kuulutetaan että "Ratsukko keskeyttää". Kysyin porttivahdilta että mitä keskeyttä?!? Kunnes tajusin että tosiaan, esteet 7 ja 8 unohtui... No, ehkä ihan hyvä..

Auringonlaskussa ratsastamista

"Ei hitto, nyt tuli paha!"

"Mami mä koitan!"

"Sori, tästä ei  pysty enää...."

Uusi yritys...




Lauantaille päätin suosiolla siirtää 130 cm luokan 110-120 jokeriluokkaan, edellispäivän onnistumistenjohdosta. Suunnittelin kivan radan josta sai hyvät pisteet, olisin saanut päälle 700 pistettä radan onnistuessa. Mulla oli jokerieste nro 2, jonka tietenkin pudotin. Este oli iso okseri ilman maalinjaa ja ajauduin vähän lähelle. Tässä kohtaa huomasin olevan miinuspisteillä ja rusetin olevan mennyttä, joten laukkailin vaan ympäri kivassa rytmissä ja hyppelin mitä eteen tuli. Pisteet eivät olleet kummoiset, mutta pääasia oli etttä sain vähän parempaa fiilistä.

Päätimme vielä Cinnan kanssa hypätä 120 cm lauantaina jotta saataisi vielä oma pää kuntoon. Tämä meni ihan kohtalaisesti. Pääsin vähän luottavaisemmin etenemään mutta sain 2 puomia. Toinen oli juuri minun komapstuskivi, 90 asteen kaarteesta lyhyeltä sivulta keskihalkaisijalle, jossa nypin kaiken laukan pois. Toinen oli edeten 4 askeleen linja, jossa Jekku pääsi vähän pitkäksi.  Liekö kuumuus ja päivän toinen luokka vähän vienyt mehuja?

(c) Annu Sillantaka
(c) Annu Sillantaka
(c) Annu Sillantaka
(c) Annu Sillantaka
(c) Annu Sillantaka

Sunnuntaina päätin olla hyppäämättä rankan viikonlopun takia. Jekku oli lauantaina jos ei varsinaisesti väsynyt, mutta ei ehkä ihan niin menevä kun normaalisti. Nyt alkuviikko on mennyt palautumisen merkeissä.

Torstaina Cinna tulee pitämään estetuntia. Kiva että molemmat pääsevät hyppäämään ja toivottavasti saan vähän touchia takas. En tiedä oikein mitä Husössä kävi. Ehkä viimeajan isommat luokat johtivat siihen että lähdin vähän rennoin rantein liikenteeseen. Perjantain luokka tuntui pieneltä ja olisi pitänyt olla helppo. Kuitenkin ratsastin kun sokea muumio. Miksi? En ole keksinyt itsekään syytä. Myönnetään että olin vähän allapäin viikonlopun jälkeen. Kuitenkin nyt on pitkään mennyt todella hyvin ja tähän lajiin kuuluu että välillä tullaan alas rytinällä. Mulla on taipumus jäädä vellomaan negatiivisissa asioissa, vaikka energia pitäisi keskittää ajattelemaan eteenpäin ja parantaa omia suorituksia. Tähän pitää tähdätä. 
Nyt tuleva viikonloppu on vapaa mutta ensi viikolla on jo Hangon vuoro. Olisi todella kiva pystyä "kotikentällä" suorittamaan hyvin. Oma pää siis tehotreeniin!

16 kommenttia:

  1. Tää oli kiva postaus, söpö Jekku.. :)

    Voin muuten ottaa Hangosta teistä taas kuvia, oon tulossa ainakin sunnuntaina, ja jos vaan järjestyy jotenkin niin ehkäpä myös lauantaina :) Voin näyttää paikanpäälläkin vaikka etukäteen niitä kuvia sitten nii voit ite valita suoraan et mitkä niistä haluut. :)

    -Viola

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista! Sori, etten tajunnut vastata ennen SHW'ta tähän! Mikäli kuitenkin otit kuvia, niin mielellään otan niitä vastaan? Muuten ehkä ensi kisoissa? :)

      Poista
  2. Ainakin itsestäni huomaan, että kun alla on hyviä ratoja ja onnistumisia, lähden ratsastamaan liialla paineella ja ruusukkeen kiilto silmissä. Sitten rämmitään taas pohjamudissa, kunnes olen riittävän nöyrä tekemään seuraavan hyvän suorituksen. =D Ja oikeasti kellään ei mene ihan AINA hyvin! Toivon sulle ja hepoille onnistumisia Hankoon, teillä on kaikki mahdollisuudet siihen =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos lohdutuksesta, tuo on niin totta! :) Hanko oli jo parempi, jos se oikea onnistuminen olisi sitten Laaksolla? :)

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Kiitos, vaikkakin näin ikävästi jälkijunassa! :)

      Poista
  4. Kiitos kivasta blogista. Wanna be kouluratsastajana - oikeasti puskamatkustajana - on kiva päästä kurkistamaan minkälaista on esteratsastajan arki ja kilpaelämä. Vaikkei ihan kaikkia termejä heti ekalla hiffaisikaan ;) hirveästi tsemppiä Hangon kisoihin! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kehuista, kiva kuulla että miellyttää ja kiinnostaa! :) Voin yrittää avata termejä vähän enemmän jatkossa? Kiitos tsempeistä, vaikka näin nolosti jälkikäteen!

      Poista
  5. HUSÖ var nog en otrolig tävlingsplats. Fortfarande så förvånad över hur jag kunnat missa stället. Man blev välkomnad x flere då man körde in på parkeringsplatsen, väl mottagen på verkkan och funktionärerna var ju super! Bottnet var från himmelriket och banorna trevligt tekniska för suokki-putten. JAG KOMMER GARANTERAT TILLBAKA. Var glad att få se er i action, ni utstrålar en sådan oerhörd POWER då ni galopperar in på plan, fortsätt blogga och dela med dig av er vardag! Det ända som grämer mig är att vi inte träffades i din monter, satt där en god stund med Erica och fingrade på allting och planerade men man märkte bra att din expertis saknades, vi konstruerade det ena fula schabraket efter det andra( om man ens kan lyckas med det då det är fråga om CS) Hoppas vi ses under SHW och lycka till! / Jessi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, det var nog helt super ställe! Helt must go nästa år också! Joo, hann inte sitta där så mycket, då jag var steward det mesta av tiden. Men tur att vi fick de fixat nu under SHW! Och tack för din trevliga kommentar! :)

      Poista
  6. Voisitko tehdä postauksen vielä Jekun ja Riitan ruuista ja miten vähensit ne Ruotsin reissua varten ja lisäsit kun olitte päässeet Ruotsiin? Eli määrät ja mitä ja kaikki sellaiset :) olis kiva tietää, että miten ruokinnat muuttu :) näin sut muuten Husössä ja on tosi vaikeeta lähtee kisoihin, kun edelliset kisat ovat menneet tosi ! Tsemppiä tuleviin kisoihin !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuolla erikoispostauksissa on Jekun ruokinnasta viime talvelta melko kattava kertomus, aika pitkälti samoilla mennään. Esim. Ruotsiin annettiin n 3 päivää ennen puolet normi ruuista ja päivää ennen pelkkiä kourallisia. Laivalla ei väkirehuja. Nosto samalla kaavalla tai ehkä aavistuksen nopeammin. Kiitos tsempeistä! :)

      Poista
  7. Kiva postaus, Jekku on tosi kaunis hevonen! :)

    Mulla ois kuvia susta Hangon kisoista, haluutko että lähetän ne sulle jotenkin? Tai vaikka lataan jollekin kuvasivulle ja nappaat ne sieltä? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Kaikki kuvat otetaan suurella kiitollisuudella vastaan, joten ihan miten sulle on helpointa? Vaikka meilillä? Mun osoite on cia@shs.fi.

      Poista
    2. Joo, lähetän ne tänään jossain vaiheessa. :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)