lauantai 2. maaliskuuta 2013

Extreme Makeover Jekku Edition

Torstaina Jekulla oli vuorossa Extreme Makeover Day. Hän oli taantunut sellaiselle metsähevosasteelle ettei mitään rajaa. Saksia, saatikka klipperiä ei ollut nähnyt HIHSn jälkeen..... :) Kiltti ja avulias tallikaveri oli lupautunut apuun jotta Jekusta saataisi taas Sport Horsen näköinen. Alla havainnollistavia kuvia prosessista. 

Tänä viikonloppuna on vuorossa Hauken treenit pitkästä aikaa. Jekku menee tänään ja Riitta huomenna. Jänskättää.... Jekku on ollut nyt niin tuli hännän alla että saa nähdä mitä ankara saksalaisherra sanoo vinkuvasta ja pukittelevasta kamelista... :) Riitta taas on ollut oma räjähtelevä itsenä! 

Sileällä Jekku on ollut nyt superhyvä! Ollaan saatu tosi tasaisia ja hyviä pätkiä joka ratsastuksessa. Oon superiloinen! :) Toivotaan että hyvä vire jatkuu. Näillä näkymin olen saamassa videota ainakin Riitan hyppäämisestä, toivon mukaan myös Jekun. Niitä tulee sitten tänne kaikkien "ihasteltavaksi". ;)

Pidemmittä puheitta, katsokaa ja naurakaa: From Forest Horse to Sport Horse! 

Kaunis lv-tyyppinen harja

Karvakorva

Niskasiili oli aika mahtava

Vuohiskarvat melko "alkuperäisrotutyyppiset"

Tässäkin oli joskus siili

Karvaa riittää.

Solkun alla on hyvä klipata


Karvasta voisi esimerkiksi kutoa pipon?
Karvaton, siisti harjainen Sport Horse



Niska löytyi taas

Korvatkin ovat palautuneet kauniiseen muotoon 

4 kommenttia:

  1. Kiva Jekulle :) mutta voi kuule, täälläpäin lähtee irtokarvaa yhdellä harjauskerralla aina tuon verran ;)

    VastaaPoista
  2. Munkin heppa näyttää välillä enemmän ravurille, kuin ratsulle :DD Harja pääsee kummasti aina kasvamaan unohtamatta vuohis ja korvakarvoja.. Korvakarvoissa on Lupulla lähes aina 5cm pituiset tupsut, sillä se ei anna oikein niitä leikata. Joskus saan aina ovelasti vähäsen leikattua, silloin kun heppa syö heiniä ;) Onneksi kisoissa käytän korvahuppua, niin kukaan ei näe niitä kamalia tupsuja..

    VastaaPoista
  3. hieno makeover.. mä en ole ikinä oppinut klippaamaan korvia. klippaatko korvat isolla koneella vai pienellä? mulla ei ole kuin iso kone joten jälki on vähän kyseenalaista...

    VastaaPoista
  4. Joo, toi makeover vasta yleensä herättää että apua, onpas se ollut kuppanen ennen tätä.. :) Eihän Jenna tuota karvaa nyt niin paljon ollut, loppujen lopuksi, myönnetään... Silloin se tuntui paljolta! :)

    Angelina. aiemmin Jekun klipannut henkilö on käyttänyt isoa konetta kauttaaltaan, kroppa, korvat, jalat etc. Nyt kuitenkin tallikaveri hoiti klippaamisen ja koko hevonen vedettiin pikkukoneella, koska karvan laatu oli niin hieno ja silkkinen. Korvista, kannattaa ottaa tarpeeksi pieni kone ja sitten vaan otat korvan päädystä kiinni ja alat vetämään vastakarvaan, korvan juureen päin. Ainoa mitä kannattaa varoa on ettei sisältä klipattavat villa tipu korvaanm sisään, koska tämä saattaa kutittaa ja ärsyttää hevosta. :) Tsemppiä, ei se kovin vaikeaa ole! :)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)