maanantai 7. tammikuuta 2013

Viikonloppu takana, elämä edessä


Kylläpäs nämä maanantait sitten ovat syvältä.... Yritän piristäytyä kertaamalla mukavaa viikonloppua!  Perjantaina kävin Jekun selässä vähän höntsäilemässä. Hän oli Niin Innoissaan. :) Joka paikkaa kutitti harjatessa joten harjaamisesta ei tullut mitään kun Jekku koko ajan vaati rapsutusta. Se osoittaa aina että mistä kutittaa ja sitten odottaa että häntä rapsutetaan... Väillä jaksaa itsekkin mutta harvoin. 


Jaksaa jaksaa....

Lauantain aamu alkoi Riitan estetreenillä. Cinna kävi nyt toista kertaa katsomassa Riittaa ja tykkäsi taas kovasti! Olin vaihtanut kuolaimeksi paksun oliivirenkaisen kolmipalan jonka pitäisi olla vähän vakaampi kun aiemmin käytetty ohut nivel. Lisäksi myös martingaali oli kokeilussa. Omasta mielestäni tämä oli aika toimivn oloinen ratkaisu ja Riitta vaikutti tyytväiseltä elämäänsä. Pieni ryntäily estettä kohden on vähentynyt jo merkittävästi! 

Teimme ensin puomeja ravissa ja laukassa, ihan vaan kierrellen ja kaarrellen, tavoitteena rentous ja pehmeys. Sitten pikkuhiljaa ristikkolinjaa ja puomi-askel-okseri-askel-puomi "jumppaa". Myös pieni kolmoissarja joka koostui pystyistä otettiin mukaan. Kaikkien tehtävien tavoitteena oli tuoda hevonen hyvin sisään ja pehmeästi tukea, mutta kuitenkin antaa hevosen ajatella itse. Eteenkin puomi-este-puomi tehtävällä Riitta huomasi hyvin äkkiä että ryntäily tekee elämästä haastavaa. :) 

Videolla näkyy tuo ristikko-ristikko kaareva linja. Tämä oli yllättävän haastavaa! Ajatuksena oli tulla nätisti sisään linjalle, josta sisäpohkeen ympäri kaarella 5 askelta. Ritta helposti reagoi "sata lasissa", eli kun pari kertaa olin jäämässä aavistuksen kaukaa ekalle ja jouduin ratsastamaan vähän eteen, huomasin että se 4 askelta olkin otettu eikä sitä 5 enää mahdukkaan. Samoin kun sain pienesti sisään ja pidätteen läpi, askelia tulikin jo 6! Vielä on siis säädöt vähän hukassa. :) 

Toinen ongelma minkä huomaan itsessäni Riitalla hypätessä on että oma asento ei ole tarpeeksi vakaa. Koska Ritta hyppää melkoisella voimalla ja avaa hyvin takaa, on katapulttiefekti melkoinen. Minun pitää siis todella keskittyä itse että en häiritse hevosta hypyssä. Helposti pohje vähän heilahtaa, jolloin tasapaino heittää, ylävartalo rojahtaa kaulalle ja elämä menee sekaisin. Tarkkuutta siis! :) 

Lauantaina tallin jälkeen menimme kaverin mökille pikkuporukalla viettämään viikonloppua! Söimme hyvin, joimme muutaman hassun ja harrastimme extreme-pulkkailua.Oli oikein mukava ja rentouttava viikonloppu. :) 

Sunnuntai kruunattiin hinkkaamalla Riitan kanssa sileää oikein olan takaa. Ajatuksena oli kevennellä vähän estetreenin maitohappoja pois mutta mulla jäi vaihde päälle. Ensin harjoiteltiin rauhassa kävelemistä suoraan eteenpäin. Tästä siirryttiin ravikahdeksikolle jossa keskustelimme hiukan oikeaoppisesta taivutuksesta koko rungon läpi. Kun nämä kaksi asiaa oli saatu jotenkin haltuun jatkoimme niinkin vaativalla tehtävällä kun käynti-ravi siirtymiset. Niitä tehtiin "muutama" kunnes pystyn rennosti ja rauhassa vaihtamaan askellajia ja pysymään toivotussa askellajissa toivotun ajan. Kun tämä asia luonnistui kivalla tavalla, huomasin ratsastaneeni reilun tunnin joten tein vähän loppuravia ja kunnon loppukävelyt. :) 

Tänään Jekku sai taas jatkaa hölkkäilyä. Hän on niin pinkeänä nyt että ei voi kun todeta että onneksi on lomat kohta lusittu! :) 

Alla video Riitasta lauantailta! 



10 kommenttia:

  1. Eikä, nyt teki jostain syystä hirveesti mieli päästä ruotsinkieliselle tunnille! :D

    VastaaPoista
  2. Riitta on kyllä kivannäköinen hevonen, tsemppiä teille :)

    VastaaPoista
  3. Näyttää kivalta ja laadukkaalta hepalta! Tsemppiä treeneihin ja istunnan vakauttamiseen, teistä varmaan kuullaan kesällä kisakentillä :)

    VastaaPoista
  4. Kiitos teille kivoista kommenteista! :) Riitta on kyllä kiva ja varmasti tulee hyvä kunhan itse oppii olemaan! ;)

    VastaaPoista
  5. Tosi kiva tämä sun blogi Cia! Joululomalla löysin tieni tänne ja jäin heti koukkuun. Luin yhdellä istumalla kaikki aiemmat jutut, kun en millään malttanut lopettaa :)
    Kaikkea hyvää tulevaan kauteen!
    -Kirsi-

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva jos tykkäät! :) Tulee aina hyvä mieli kuulla jos joku on kiinnostunut! Ja kiitos tsempeistä, tulevaa kautta odotellaan kun kuuta nousevaa! :)

      Poista
  6. Kiva blogi:) Olin sadas lukijaxD http://teamjamess.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Apua, onko teitä tosiaan jo niin monta!? :D Käyn katsomassa sunkin blogin!

      Poista
  7. Nyt vasta huomasin sun uuden ihanan kimovahvistuksen - onnea ja menestystä myös Riitan kanssa, näytätte tosi kivalta ja hyvältä parilta! =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Riitta on kyllä veikeä peli! ;) Tsemppiä teillekkin tulevaan kauteen, toivottavasti nähdään Ypäjällä! :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)