keskiviikko 25. kesäkuuta 2014

Treeniä treeniä!

Mihin tää kesä häviää?? Tai siis mikä kesä... Käytiin Hattelilla jokunen viikko sitten mutta se jäi lyhyeksi reissuksi. Esko ehti hypätä yhden metrin luokan ennenkun kenttä muuttui liian märäksi, joten sinne meni se kisa.. Onneks Esko sentään oli reipas ja teki 0 vp! Esko oli ihan liekeissä ja selkeästi viihtyi sateessa ja mudassa. Mutta mikäs sen tavarajunan pysäyttäisi... :)


Koska Tico ei päässyt hyppäämään ollenkaan, totesimme valmentajan kanssa että korjaussarja jossain on hypättävä ja paikattava kisatilannetta.  Kävimme siis viime tiistaina Nuuksiossa, jossa meitä oli iso liuta Cinnan oppilaita jotka olimme samassa jamassa. Ensin Tico ei oikein innostunut ajatuksesta ja Nuuksion aakea laakea iso valkoinen kenttä oli tositositosi pelottava. Samoin esteet, muut hevoset ja autot. Jne. Ekat hypyt eivät oikein onnistuneet Ticon suuresta huolesta johtuen. Onneksi saimme kuitenkin jonkinlaisen touchin vähän aikaa töitä tehtyämme ja saimme lopuksi kelvollisen radan tehtyä. Tämä harmitti hiukan, sillä edellisviikon treenit oli menneet todella hyvin ja mulla oli suunnitelma debytoida Tico 120-luokassa Hattelissa. Alla videot molemmista treenikerroista, huomaa aika selkeästi et ensimmäisessä meno on todella paljon rauhallisempaa ja hallitumpaa kuin toisessa...Tästä sisuuntuneena päätin ykskaksyllättäen mennä Dumiin Este-Jussi kisoihin. Jäi siis juhannuksen vietto vähän lyhyemmäksi ja sunnuntaina nokka kohti kisoja! Metrin luokassa olin arvioinut aikataulun väärin joten verkassa tuli melkoinen kiire ja häsellys mikä ei sovi Ticolle ollenkaan. Rata olikin sen mukainen enkä tiennyt pitikö itkeä vai nauraa. Tico vei minua ihan 100-0 eikä ratsastus ollut kovin siistiä. Tulos oli parempi kuin rata, 0 vp mutta sijoituksille ei ollut asiaa. 

Seuraavaaan luokaan, eli 110 cm, tein vähän varustemuutoksia. Nyt olen kokeillut hypätä suoralla kumipessoalla deltalla ja se on kotona toiminut kivasti, Metrin jälkeen totesin että tää peli ei vetele, joten lähdin ratkaisemaan ongelmaa toista kautta. Vaihdoin peruskolmipalan suuhun ja lyhyemmät kannukset. Menin verkkaan 20 ratsukkoa ennen ja koitin tehdä kaiken voitavani että olisin saannut Ticon ratsastettua läpi ja odottamaan. Ticon ratsastettavuushan ei vielä ole "ihan" sillä tasolla kun sen pitäisi olla.... Hevonen on todella vino ja erittäin vaikea saada rehellisesti ohjan ja pohkeen väliin, mistä suurin osa ongelmista johtuukin. Verkassa sain kuitenkin hetkittäin vähän parempaa tuntumaa joten vähän paremmalla mielellä radalle. 

Kaiken kaikkiaan 110 cm rata oli selkeästi parempi. Yhdessä kaarteessa hevonen kuitenkin hukkui minulta ja tuli taas kaarteesta ulos ihan kierona jolloin jouduin ampaisemaan esteelle, tuloksena pudotus. Kun se pääsee häviämään kaarteessa niin se menee niin mutkalle ja kieroksi että kun yritän kääntää niin yksnkertaisesti mitään ei tapahdu. Kun/jos saan Ticon käännettyä ongelmaksi muodostuu tolppie väliin tähtääminen koska hevonen on niin mutkalla ettei se ymmärrä mihin on menossa... Ei ole helppoa. Mutta, kaiken kaikkiaan rata oli kuitenkin parempi, joten jotain ilon aihetta sateen keskellä. Videoita ei valitettavasti ole, sillä olin yksin reissussa.

Kiitos Amanda Sofia,
https://www.flickr.com/photos/125018495@N05/sets/72157645257106016/
Esko on viettänyt viime viikon minilomaa, käyden vaan tarhassa ja vähän maastossa sekä satunnaisesti hölkännyt liinassa ilman piuhoja. Aikaisemmin jos Eskolla on ollut edes se 1 vapaapäivä, 2 puhumattakaan, niin ollut ollut aika villiä menoa.. Esko kerää kevyestä liikunnasta kovasti pöllöenergiaa joka sitten purkautuu syöksymällä sapelihammastiikereitä karkuun.. Hohhoijaa... Joten tänään oletin että nyt on siis villiä menoa luvassa. Otin eka liinaan hetkeks, ajatuksella et saa purkaa pahimmat pois. No mitä vielä, Esko hölkkäsi menemään kun vanha kehäraakki. Heitin satulan selkään ja asensin itseni gramaanien kera kyytiin odottaen pomminpurkausta. Sitä ei tullut. 

Joku on siis varastanut HuliVili-Eskon ja tuonut tilalle PullaMössö-Eskon! Huomenna tehdään uusi testiajo, josko täämä päivä menisi vielä hölmistyksen piikkiin... Stay tuned! :)

Ticon surffitukka....

Ei pölise!! 

Kesällä maastoillaan perkele! 

Esko 5 v ja VR:n 20 vaunuinen tavarajuna. <35 kommenttia:

 1. SIIS OLETKO SÄ SE SMARTRIDERSIN MYYJÄ?? :o

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. SmartRidersin myyjä.. :D Jolla on kolmeen kertaan mainittu Top Equestrian tämän sivun oikeassa palkissa ;D ..

   voi Esko, se on ihana <3

   Poista
 2. Tico on kyllä niin päheen näkönen peli, ekaa kertaa Dumissa näin teidät "livenä"! =)

  VastaaPoista
 3. Esko är nog så fin, och himla duktig med tanke på sin unga ålder. Han ser så jämn ut! Visste inte att man får starta med rainlegs, men bra så! Synd att hattel horse tävlingarna inte kunde fortsätta, skulle säkert ha blivit bland de 3- bästa tävlingarna iår. Börjar Tico gå upp i vikt på önskat sätt? Var tävlar ni nästa gång? / Jessi

  VastaaPoista
 4. Tää sun blogi on niin hyvä :D sai hymyn huulille.

  VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)