maanantai 9. kesäkuuta 2014

Maailman huonoin blogisti...

Harmittaa kun ei ole oikein ollut aikaa postata kunnolla. Kisojakin on ollut ja mennyt tässä vaikka kuinka monet, mutta kun ei vaan aika riitä. Hippolan klinikasta pitäisi rustata kertomusta ja Finnderbykin oli viime viikolla. No, koitan koota tähän edes lyhyesti kuulumiset ja kisat ni pääsee sitten aloittamaan puhtaalta pöydältä. Tuntuu et kun ei ole ehtinyt postata niin se asian määrä kasvaa ja sit ei saa aikaiseksi kirjoittaa kun tietää että sitä asiaa olisi niin palojn. Puh! No, tässä tulee. :)

Turun Malja 16-18.5

Perjantaina Tico kävi hyppäämässä 100 ja 110 cm luokat. Tico oli oikein hyvä ja teki nollan molemmissa, saaden metrissä rusetin ja kympissä oli eka ei-sijoittunut. Näistä radoista ei ole videota teknisten ongelmien vuoksi. :) Lauantaina Esko kävi hyppäämässä 5 v Racingin 110 cm tasolla. Esko oli todella intopiukeena taas vaihteeksi, joka johti hieman kommunikointihaasteisiin radalla. Esko oli kuitenkin reipas ja teki 0 vp, vaikka yhdelle okserille tultiin niin takaperin ja huonoon paikkaan että oksat pois. Rata ei ollut mikään superhyvä, vähän epätasainen, mutta kuitenkin ihan ok. :) Tässä video.Jumping Ypäjä 23-25.5

Tico hyppäsi Metsäkentällä la 100 ja 110 cm ja su 115 cm. Lauantain metrissä hevonen oli hyvä, joskin villi. Pyäsytin sen ennen viimeistä estettä koska ei päästy kaarteesta ulos ilman vetokisaa, jolloin totesin että tämä alue-metri ei ole kauden pääkisaa vaan koulutusluokka jolloin hevonen oppii enemmän siitä että se joutuu odottamaan eikä pääse räiskimään miten sattuu. Metrikympissä Tico oli jo vähän rennompi, joskin virtaa riitti edelleen. Siinä typerä hipaisupuomi ykkösesteelle, muuten hyvä rata. Meitä oli muuten siinä luokassa 53 starttia ja 36 pudotti tuon ykkösesten! 

Sunnuntaina vuorossa oli 115 cm. Ei onneksi pelottanut ihan hirveesti, koska Tico on sellainen hevonen joka sopii minulle todella hyvin ja minun on sen kanssa helppo tulla esteille. Rata itsessään oli ihan hyvä, en jäänyt liikaa vetämään vastaan. Meille tuli kuitenkin 2 hipaisupuomia kun päästin sen vähän "lentoon", eli en pitänyt sitä kasassa loppuun asti. Tico on sellainen hevonen et se mielellään hyppäisi 4 metriä pitkiä loikkia, jolloin hypyn korkein kohta jää vasta esteen taakse ja näin ollen okserin etupuomi on herkässä. :) 

Esko hyppäsi lauantaina Racing 110 cm 5 vuotiaille. Esko oli todella reipas ja rata oli hyvä!! Ei sähläystä, ei ylivilliä hevosta, rytmi kohdillaan, joten nollilla mentiin. Tämä antoi kivasti varmuutta sunnuntaille, jossa toinen vaihe oli jo 120 cm. Niin isoja esteitä Esko ei ole ihan tosissaan tainut hypätä koskaan ratsastaja selässä. Sunnuntain rata oli helpompi ja loogisempi kuin lauantain, jossa oli muutmia "taaksepäin kaarteita". Toinen vaihe näytti muuten ihan siedettävän kokoiselta, paitsi viimeinen okseri oli talon kokonen ja vaan 3 puomia etuseinässä. Vähän polvi tutisi rataa kävellessä... 

Verkassa Esko tuntui melko hyvältä, joskaan ei ihan niin villi kun mitä se tähän asti on ollut. Rata lähti hyvin käyntiin ja melko vaivattoman tuntuisesti tehtiin eka vaihe nollilla viimeiselle sarjalle asti. Sinne oli ikävä tie viistosti aidalta ja sen ratsastisn huonosti. Sen seurauksena tultiin huonosti sisään, suunta oli kohti b-osan johdetta ja totesin et se oli sit siinä. Mut reipas Esko Leijonamieli oli sitä mieltä että kyllä tämä tästä ja ponkaisi suunnan korjaten puhaasti vielä b-osan! Olin niin häkeltynyt että sen seurauksena ratsastin toisen vaihen yhden esteen ohi ja täten meille merkittiin voltti siitä. Esko oli kuitenkin ihan tulessa ja teki puhtaasti myös toisen vaiheen. Viimeiselle isolle okserille tullessani meinasi vähän pelottaa mutta yli lennettiin reilulla ilmavaralla. <3 Esko <3 teki siis elämänsä isoimmalla radalla 0-0 vp, mutta kuski sai toisesta vaiheesta 7 vp voltin ja aikavirheen takia. 

Videot Ypäjältä tässä alla. Eskon sunnuntain rata on kaverini puhelimessa, lataanko sen vielä tänne jos saan sen? Hippolan klinikka 1.6

Meidät kutsuttiin iloksemme osallistumaan Hippolan klinikalle Peikin ratsastuskoululle sunnuntaina 1.6 nuoretn hevosten ryhmään. Tästä minulla ei valitettavasti ole videota, mutta muutama kuva löytyy, kiitos Tiialle! Heidillä on kattava ja hyvä selostus tehtävistä, joten en niitä ala sen kummemmin erittelemään. Todettakoon että Esko kävi vähän kuumana ja hallinta oli hetkittäin haastavaa. Kuitenkin suoriuduttiin kunnialla annetuista tehtävistä ja saatiin hyviä vinkkejä jatkoa ajatellen! 

Finnderby 5-8.6

Kävin Finnderbyssä Top Equestrianin kanssa myymässä expossa. Hevoset jäivat Hankoon Ericalle hoidettavaksi ja minä nautin vähän lomasta derbyn ohella. Oli kyllä ihanaa olla tunnelmissa mukana hyvien ystävien, grilliruuan ja muutaman siiderin kera. Jännitettiin ystävien puolesta radalla, seurattiin hienoa urheilua ja nautittiin elämästä. :) 

Nyt on edessä Hattel Horse @ Forstén-Pentti kisat to-pe ja siitä suoraan Tampereelle koulu-SM kisoihin myymään Top Equestrianin kanssa. Puuh, tästä "lyhyestä kuulumispostauksesta" tulikin aika pitkä.. :) Loppuun vähän kuvia kisoista, kiitos Tiia Suomalainen, Emmi Iivonen ja Erica Hellman! 

Raakku intona Turussa


Tässä näkee hyvin että hypyn korkein piste on reilusti esteen jälkeen --> korjattava! 

Tahtoo mennä kovempaa! 

Esko Ypäjällä

Toinen on niin kovin tosissaan <3

Kyynärpäät oppkirjasta.. Eiku? 5 kommenttia:

 1. Joo ladda dendä Esko videon hit! Vill gärna si den :)

  VastaaPoista
 2. Joo lataa vain Esko video! Olisi joskus kiva saada postausta perus estevalmennuksesta tai vaikka miten teet ulkoasusi!
  Olen lukenut blogiasi vähän aikaa, todella kiva blogi!

  VastaaPoista
 3. Koitan muistuttaa kaveriani videosta. :) Ulkoasuni on tehnyt yllä kommentoinut Erica, iso kiitos! :) Estevalmennuksesta on tulossa postausta kunhan videot lataavat valmiiksi.

  VastaaPoista
 4. Tosi hyvä blogi, jumetuin lukemaan tätä pitkäksi aikaa. Kiva huomata, että vielä on "jalat maassa" ihmisiä, jotka iloitsevat menestyksestä olematta silti ylpeitä. Jaan myös tunteet hevosiin liittyvistä pettymyksistä (loukkaantumiset, pilalle menneet kisat) joita aina valitettavasti riittää. Tässä blogissa ilo ja suru tuntuu aidolta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos erittäin positiivisesta ja mieltä ylentävästä kommentista! :) Nämä piristävät aina! Tervetuloa blogin pariin, toivottavasti viihdyt jatkossakin! :)

   Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)