keskiviikko 7. toukokuuta 2014

Uusi hevosystävä

VIhdoin sain aikaa revittyä kirjoittamaan jo aikaisemmin mainitsemastani uudesta hevosystävästä! Tai siis, huomenna lähtö Korpikylään ja kamat pakkaamatta, eli se aika on suhteellinen käsite.. :) 

Uusi kaveri on nimeltään Catockie, eli CT tai Tico. :) CT on hyvän ystäväni hevonen joka oli ollut ylläpidossa Ypäjän lähellä äiti-tytär kaksikolla. Sattumien kautta kävin katsomassa CTtä pääsiäisen Ypäjän kisojen yhteydessä. Kyseessä on hieno ja laadukas hevonen, jonka ylläpitäjät olivat päästäneet aivan ruokottomaan kuntoon. Alla kuva CTstä ensimmäisenä päivänä meillä. 





Eipä paljon näytä laadukkaalta, hyväsukuiselta Holsteinilta noissa kuvissa.. En ymmärrä miten joku voi päästä hevosen tuohon kuntoon, puhumattakaan että MUIDEN ihmisten omaisuutta kohdella tuolla tavalla. 

No, CT tuli Hankoon ja sitä syötetään kuin joulupossua konsanaan. Aluksi ratsastin todella varovasti ja rauhallisesti, kun ei tiedetty mitä se on aikaisemmin tehnyt, jos mitään. Kunto sillä on kuitenkin osoittautunut kohtalaiseksi ja lihaksia on heikosti, mutta niitä löytyy. Perusratsastus on melko hakusessa, sillä hevosella ei ilmeisesti ole muuta tehty kun posoteltu ympäri maastoja. Suu oli niin täynnä piikkejä että piti kahteen kertaan raspata.

Luonteeltaan CT on kovin kultainen. Se on nöyrä ja miellyttämisen haluinen  mutta kovin huolestunut. Hyppy on aivan mielettömän makea!! Olen aivan ihastunut tähän hevoseen! Kiitos Marisanna että saan sitä pitää. Ja muuten varmasti pidän paremmin kuin edelliset ylläpitäjät.... 

Tulevaisuuden suunnitelmat ovat sikäli auki että hevosen ehdoilla on mentävä. CT kuitenkin tekee mielellään töitä ja jaksaa ulkonäköönsä nähden suht hyvin. Hyppäsimme kotikentällä seurakisoissa viime viikonloppuna, siitä lisää kunhan saan videot. CT olisi tarkoitus ottaa Korpikylään mukaan nyt viikonloppuna hyppäämään vähän jotain pientä. 

Ruokinta ja liikutus on nyt kaikki suunniteltu niin että lähdetään rakentamaan tästä takaisin sitä laatuhevosta mitä se todellisuudessa on. Heinää menee vapaasti, lisänä Build Up, Greenline, pellava ja ATP. Joka toinen päivä on pitkä maastokävely, joka toinen päivä muistutellaan että miten sitä liikuttiinkaan oikein päin kentällä. Pitkiä pätkiä ei tehdä, vaan koko ajan niin että hevosella säilyy työn ilo! Ja sitä riittää.... :) 

Pitäkää peukkuja CTlle että se tästä lähtee lihoamaan toivotulla tavalla ja että löydetään se yhteinen sävel. Muutaman hyppykerran perusteella kyllä tämä hevonen sopii minulle kuin nyrkki silmään. :) 

Alla muutama kuva viime viikonlopun kotikisoista (kiitos Erica, joista postausta tulossa kunhan saan videot nettiin. 






8 kommenttia:

  1. Taisi olla kokemuksen puutetta noilla ylläpitäjillä, melko kuivakka heppa.. Tosi hieno hyppy!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, pitivät omaa tallia... Juu, niin on! Odotas kunhan näet videot! ;)

      Poista
  2. Herttinen, piti oikein tarkistaa onko ekoissa kuvissa sama hevonen kun jälkimmäisissä o_o Harmi kun tälläiset tapaukset vaikeuttavat meidän tunnollisten ylläpitäjienkin olemista ja mahdollisten uusien hevosten saamista :(

    Tsemppiä teille, tosi kivan näköinen tuo hyppy kyllä! :)

    VastaaPoista
  3. Karva kuitenkin kiiltää, eli tuskinpa on ihan loisia täynnä tuo heppa. Tsemppiä hänen kunnostamiseen! :)

    VastaaPoista
  4. Näin nuo kuvat facessa myös ja suu auki kyllä katsoin! Kyllä sitä riittää hevosihmisiä joka lähtöön. Olen myös nähnyt myynti-ilmoituksen tästä hepasta ja mietin silloin, että ottaisin sen heti, jos olisi mahdollisuus pitää kahta hevosta. Aivan ihana, tosi kiva että pääsi just sulle ja hyvään hoitoon. :)

    Hyviä kisoja!

    VastaaPoista
  5. Huhhu, så där såg ju min finne ut också när jag hämtade henne. Fick nästan överdrivna skötselråd från kliniken och nu sakta blir hon rundare. Fick kolla två gånger att det var samma häst längre ner på bilderna, vilken tur att hästen kom till dig. Lycka till! / Jessi

    VastaaPoista
  6. Tico on parempi:) CT= cameltoe, tai siis mulle se tuli niin päin mieleen :'D

    VastaaPoista
  7. Ihana heppa! Onnea kuntoutukseen ja kisoihin =)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)