lauantai 1. helmikuuta 2014

Jumping Amsterdam

Huh, poden huonoa omatuntoa kun en taas ole kirjoitellut hetkeen. Täällä elämä rullaa hyvin pitkälti saman kaavan mukaan joten on vaikea keksiä aiheita mistä kirjoittaa. 

Menneinä viikkoina ollaan käyty kahdessa kisassa turistaamassa, Pikku-F on ruunattu ja sää on kylmennyt. Siinä oikeastaan tapahtumat. :) Jo viime postauksessa mainittu Drachtenin kisa jatkui siis kaksi viikonloppua peräkkäin joten sieltä käytiin sunnuntaina katsomassa GP. Kisa oli CSI*** ja GP oli 145 cm. Täällä on huomttavasti jännempää katsoa kisoja kun kaikki vetävät oikeasti isoa kovaa uusinnoissa. Drachtenin GP:n uusinnassa oli about 12-13 ratsukkoa ja ihan sadasosasekunnin marginaaleilla pelattiin. Varasimme katsomossa sijaitsevasta kisaraflasta pöydän joten luokka ja uusinta tuli katsottua härkäcarpaccion, sisäfilepihvin kanttarellikastikkeella sekä jälkkäriksi suklaakakku ja cappucinon kera. Ei haitannut yhtään että sai myös lasillisen viiniä kun hepat viilleettivät 3 metrin päästä ohi. :)

Viime viikonloppuna olikin vuorossa todennäköisesti isommat kisat mitä täällä tulee käytyä, eli Jumping Amsterdam. Se on koulupuolella viiden tähden kisa jossa on World Cup osakilpailu ja estepuoli on neljän tähden. Kävimme perjantaina töiden jälkeen ja sunnuntaina katsomassa GPn. Perjantaina pääsimme pelipaikalle noin klo 19 aikaan jolloin edellinen luokka juuri loppui. Kiersimme expoa hetken aikaa ja söimme vähän ennen illan pääluokkaa, 150 cm uusinnalla. Täällä oli jo ihan ykköstason ratsastajia muutamia mukana kuten Daniel Deusser, Whitakerin klaani jne. Uusinnasta tuli tiukka, mutta Whitakerit ottivat kaksoisvoiton. Taisi John voittaa? 

Sunnuntain teimme äkkiä aamutallin pois ja lähdimme katsomaan GPtä, joka oli  ihan iso ja tuhti 160 cm. Kävimme ensin pyörähtämässä taas expossa, mutta siellä oli niin tuskaisen paljon ihmisiä että haimme pois jo aikaisemmin katsomamme pakolliset ostokset ja siirryimme katsomoon odottamaan luokan alkua. Rata vaikutti alkuun vaikealta eikä nollia juuri tullut, mutta loppua kohden alkoi jo enemmän tulla. Loppujen lopuksi voitosta uusi 16 ratsukkoa ja John Whitaker vei taas voiton aivan uskomattomalla riskivedolla. Palkintojen jako oli jotenkin vaikuttavampi ja juhlallisempi kuin aikaisemmin näkemissäni kisoissa. Mulla on pieni videopätkä, voin laittaa tänne kunhan saan ladattua. 

Ostin ihanan käsilaukun (hollantilaista käsityötä) sekä hyvät kannukset remmeineen. Bongasin myös ihanan kisatakin mutta sitä jäin vielä miettimään. Olen tyhmästi kokojen välissä, pienempi koko on melkein ok, mutta kiristää mahasta mutta taas isompi on selkeästi löysä ylä vartalosta. Argh. Olen väärän mallinen! Mietin vielä tuota takkia, mutta eikös niitä aika hyvin saa ommeltua sisään? Varmasti se on helpompaa kun naftin takin suurentaminen? 

Täällä kotirintamalla ei tapahdu mitään kummempaa. Tosiaan sydänystäväni Pikku-F ruunattiin nyt. Täällä ruunataan lähtökohtaisesti kaikki joista ei ole jalostustoivoa. Nyt meillä on siis tallissa enää 2 oria, Sleepy-Elvis sekä Iso-F eli Fantsu. Molemmat ovat käsittääkseni selvittäneet jotkin esi kelpoisuudet tms (?) ja nyt urheilusuoritusten kautta haetaan siitoskäyttöön. Elvis on nyt kääntynyt 5 vuotiaaksi ja Fantsu 4 vuotiaaksi. Elviksestä on jo 1 varsa vissiin syntynyt tänä kesänä ja meidän ykköstammasta on tehty Elviksen varsa alkionsiirrolla jonka on tarkoitus syntyä tulevana kesänä. Myös kotipihan vanha siitostamma on siitä kantavana. Tuo vahna siitostamma on muuten emä ainakin 1/3 tallin hevosista. :) Fantsulla ei taas ole vielä jälkikasvua mutta ilmeisesti tuo vanha siitostamma laitetaan siitä tänä keväänä kunhan edellinen on pihalla. :) 

Jekulle kuuluu ihan hyvää. Sitä samaa sielläkin suunnalla, joten ei mitään sen jännepää. Kasvattaja jonka tallissa Jekku asustaa oli lähettänyt ihanan joulukortin äidilleni jossa oli kuva Jekusta! Äiti laittoi sen mulle eteenpäin tänne ja se on nyt kunniapaikalla yöpöydällä. :) 

Tulevana viikonloppuna lähden Saksan Kölniin isoille hevosmessuille. Katson josko firmalle, eli Top Equestrianille löytyisi jotain kivaa. Olisi hienoa löytää jokin uusi merkki listalle, sillä kunhan tulen täältä kotiin puhallan taas vauhtiin firman toiminnan oikein toden teolla. Täältä yritän ottaa paljon kuvia, luulen että on melko hieno tapahtuma tulossa! 

Jestas, meinasin ihan unohtaa!! Tutut istuu nyt alas ja ottaa nitrot lähettyville ennenkun lukee pidemmälle. Olen nimittäin hankkinut salikortin!! :D Minä, liikunnan vihaaja nro 1. Viime viikolla kävin liittymässä ja tulikin käytyä heti 2x spinningissä ja tällä viikolla on takana jo 1x spinning ja 2xsalitreeni sekä lisää tulossa. Jes! Kesäkuntoon 2014 on siis alkanut. :) Tavoitteena olisi käydä 3-5 kertaa viikossa. Aikaa kyllä on, sillä työt loppuvat jo klo 17 ja harvemmin on iltaisin kaupassa käyntiä kummempaa tapahtumaa. Eli on vaan ihan omasta viitsimisestä kiinni. Kääk. Pitäkää peukkuja! :)

Aasille sukua..? Tallin stara B.

Sleepy Elvis vol. monta

Naapurin lampaat joka kerta yhtä pelottavia...

Pomppukone meets kuntosali, Osku

Pomppukone meets kuntosali, Osku. Kuvanlaatu häikäisee.

Pomppukone meets kuntosali, Osku. Kuvanlaatu häikäisee.

Aamu-usva. Niin kaunista!

5 v. Vertti kolmatta kertaa maastossa
Drachtenin kisan karkkikauppa

CSI*** Drachten, katsomon ravintolasta päin

CSI*** Drachten, katsomon ravintolasta päin
Oli muuten hyvä pihvi!! :)

Jumping Amsterdam, CSI****
Amsterdamin palkintojenjakoon saattava valjakko. 

Amsterdam GPn palkintojenjako. Tervehdys yleisölle

Areena

Tosi söpö showponi joka oli puettu leijonaksi! :)

Estevarasto

Iltabileet ovat kuulema "vuoden juhlat, ei saa missaa"

Iltabileet ovat kuulema "vuoden juhlat, ei saa missaa"

Käytiin vapaapäivänä lähikaupungissa syömässä, ihan sairaan hyvä alkupalalautanen! Vasemmalta tomaatti-mozzarellaa, härkacarpaccioa, savulohta ja kanaa aiolilla.

Jälkkäriksi maailman parasta suklaakakkua



2 kommenttia:

  1. Sulla näyttäis olevan tosi kivaa! Toivottavasti nähdään vielä! 😃 miss u so much!! 😭😔

    VastaaPoista
  2. Olisi kiva kuulla tulevaisuuden suunnitelmia! :)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)