tiistai 14. tammikuuta 2014

Joulua ja arkea

Huh, mistä sitä aloittaisi? :) Joulu tuli vietettyä perheen kanssa Portugalin lämmössä. Ihanat työnantajani antoivat muutaman päivän vapaata joten pääsin lähtemään. Vietimme vähän perinteistä poikkeavaa joulua, niin paikan kuin ruokien suhteen. Laatikoiden sijaan syötiin kanaa perinteisellä portugalilaisella reseptillä tehtynä ja tuoreita jättikatkarapuja, NAM! :) Sain lahjaksi yleishyödyllisiä asioita kuten sukkia, kirjoja ja sen sellaista. 

Uuden vuoden aaton vietin opiskelijaratsastuskisoissa Belgiassa. Suomen joukkue (en siis ratsastanut itse) pärjäsi todella hyvin ja Suomeen tuli hopealiigan henkilökohtaisen esteratsastuksen voitto sekä kolmas sija, kouluratsastuksen henkilökohtainen viides sija sekä joukkuekultaa esteissä ja vielä joukkuehopeaa yhdistetyssä kisassa. Suomi oli kahden vaivaisen pisteen päässä siitä että oltaisi päästy kultaliigaan! Aijiaji.. :) Mutta hyvä tytöt, hienosti pärjäsitte! :) Uusi vuosi oli oikein kiva, vaikka raketteja ei tullut nähtyä. 

Paluu arkeen alkoi flunssan merkeissä. Olenkin viimeisen reilun viikon aikana jättänyt jälkeen sellaist nenäliinavuoret että... Täällä kotona on kaikki melko samanlaista. Siivotaan tallit, ratsastetaan ja hoidetaa hevoset. Tammikuun alussa söimme hevosten synttärikakkua, nythän kaikki ovat sen vuoden vanhempia. ;) Yhtään 3 v:tä ei siis enää löydy, tosin 4 vuotiaita senkin edestä.

Kaksi hevosistamme kävivät paikallisessa Laatuarvostelujen finaalissa tuossa viime viikonloppuna. Sinne oli karsittu joulukuussa ympäri maata ja nyt finaalit pidettiin noin 1,5 h matkan päässä. Tamma Fasu oli vähän turhan virkeä ja akrobaattiset ilmaloikat eivät vakuuttaneet tuomaristoa joten Fasu päätyi tuloslistan puoliväliin. Oriimme Iso-F (pomon oma kasvatti) pärjäsi hyvin, vaikka hänkin oli turhan vireä. Iso-F oli ainoa hevonen koko finaalissa joka sai scopesta 9 pistettä! Lisäksi vain yksi sai 8,5, muut sitten 8 tai vähemmän. Ratsastettavuuspisteet hiukan kärsivät ylivilkkaudesta mutta ori oli jaetulla toisella tilalla. Lopuksi 4 parasta hevosta esiintyivät uudelleen ja selässä oli tuomari/testiratsastaja. Tämän pisteet saivat painoarvon x2, ja loppujen lopuksi oriimme oli kolmas! :) Voittajahevonen sai testiratsastajalta täyden kympin!! Se oli kyllä niin hieno! 

Melko rankka päivä juuri 4 v kääntyneille hevosille kyllä oli. Oriimme näytettiin n klo 15, selästä kaikki askellajit sekä irtohypytystyyppinen estekuja selästä muutamaan kertaan, ehkä 6-7 kertaa? Sitten pari tuntia odottelua autossa ja noin klo 17.30 olikin testiratsastajan aika kiivetä selkään. Hän ratsasti sileällä hiukan ja hyppäsi tuon saman kujan josta oli purettu yksi este pois. Onneksi hevoset jaksoivat hyvin! Nyt Fasu ja Iso-F ovat lomalla pari viikkoa. 

Täällä on vähän vaikea keksiä hevosille lempinimiä, sillä kaikki vuonna 2010 syntyneet hevoset ovat F-kirjaimella alkavan nimisiä. Vuonna 2009 oli E-vuosi, 2008 D-vuosi, jne. 2013 taas oli jostain syystä I-vuosi? Tämä koskee kaikkia KWPN hevosia. Eli meillä on tallissa 6 kpl F:llä alkavaa hevosta. :) 

Viime sunnuntaina kävimme pyörähtämässä Drachtenin kansainvälisissä kisoissa katsomassa GP luokan. Ajomatka oli noin tunnin verran. Kyllä oli jännää! Uusinnassa kaikki ratsastajat pistivät kaiken peliin ja voittoa sai jännätä ihan loppuun saakka jolloin poika USA:sta kaasutti kaikista kovimpaa. :) 

Huomenna mulla onkin vapaapäivä ja torstai-lauantai olemme tuolla Drachtenissa hyppäämässä jotain nuorten hevosten sarjakilpailun finaalia. Torstaina siellä on jonkinlaiset avoimet rataharjoituksen, perjantain on 4 v hevosten finaali (olivat siis 4 viime vuonna kun kiersivät sarjaa, nyt ovat täyttäneet se 5) ja lauantaina vastaavasti 7 vuotiaiden finaali. 

Mitäs muuta? Pomon isä on auttanut nyt paljon ratsastuksessa. Hän on välillä jopa niin luova etten oikein tahdo pysyä aina ajatuksenjuoksussa mukana. Nyt viime aikoina onkin ollut erityistarkkailussa (taas.... Ja syystä!!) istunta. Ai että harmittaa kun tuntuu että vaikka kuinka koitan vääntää itseäni siihen oikeaan asentoon niin se ei vaan tule luonnostaan ja pysy, vaan puolikkaan kierroksen jälkeen olen taas takaisin lysyssä. Mun suurin ongelma on pomon isän mukaan se että istun vähän huonolla ryhdillä ja jalka on liian edessä. Tämän lisäksi ranteet vääntyvät sisäänpäin. Argh. Iskee epätoivo! 

Kellään vinkkejä tai mielikuvia tarjottavana jolla saisi itsensä väännettyä oikeinpäin? Tuntuu että mikäli väännän itseni oikein, tulee sanomista siitä etten ole rento vaan väkinäinen. Jos rentoudun niin väännyn takaisin huonoon asentoon. 

Tähän vuodatukseen päätänkin tämän tajunnanvirta-postauksen. Alla taas kuvakokoelma sitten viime kerran. :) 

Portugalilainen joulukuusi

Äidin joulukoristeet <3

MARSIPAANIA!!

Ei paskempi näköala


Kalkkunankoivet

Äidin ystävän tekemä, Suomesta asti kannettu piparkakkutalo

Pomon pojan poni, Maissi

Elvis näyttää kieltä

Sitä pitää kuulema vetää.

Uusivuosi opiskelijaratsastuskisoissa, palkintojenjako

Pikku-F haukottelee

Iso-F, alias Fantsu juoksee. Ori, juuri kääntynyt 4 v.

Kukkulan kuningas

Kevätmuotia...? *kröhöm*

Hevosille irtojouhia. Siis mitä v*ttua??

Tammikuun 12 päivä, +13 astetta ja aurinko paistaa

Aamu-utu

"Laatuarvostelujen" finaali. Huomaa maneesin kattokruunu

Verryttely

Kulku maneesiin

Ihana paikka

Iso-F alias Fantsu keksii omiaan. Taustalla kuja.

Hyvä Fantsu! 

Maskottiponi toimii myös seuraponina <3

CSI** Drachten

CSI** Drachten

Jokuu kiipeilee taas katolla?

Eetu. Mikä tässä sen naamassa on outoa? Mittasuhteissa on jotain hämärää...?

10 kommenttia:

  1. heh, tollasia jouhilisäkkeitä mm sini spirit käyttää hännässä, tosin ei noiden värisi ;D osaatko sanoa tiedätkö tms että olisiko jossain päin jotain tallia jossa "paljon" poneja jossa tallilla voisi toimia tallityöntekijä/ratsastaja sekoituksena tms?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En tiennytkään! Jos olisivat tuon värisiä niin varmasti olisi tullut huomattua.... ;) En kyllä keksi mistä poneja löytäisi enemmän? Ota yhteyttä Tiina Ristimäkeen (Pin Rock's kasvattaja) ja pyydä vinkkejä, Tiina tuntee hyvin ponimarkkinat? Muuten katsoisin Irlannin suuntaan,siellä paljon huippuponikasvatusta. :)

      Poista
  2. Onnea 170 lukijan johdosta! :)

    VastaaPoista
  3. ootkos koittanut mennä ilman jalustimia? Jos saat jonkun vaikka juoksuttamaan, pystyt keskittymään vain ja ainoastaan istuntaan. Silmät kiinni ja anna mennä - hae fiilis ja tuntuma oikeaan asentoon :) ..
    Mulla on monesti aivan kakkahousu-asento varsinkin yksin mennessä mutta heti kun joku näkee, tulee yleensä myös se selkärankaki taas olemassa olevaksi :) ..

    Laukassa entinen kouluvalmentaja käski ympyrällä katsella ulospäin ihan päätä kääntäen mikä automaattisesti sai istumaan satulaan taas kuin ihmiset.
    Lisäksi tosiaan ilman jalustimia ravaillessa löytyy se istunta helposti - ei edes tee mieli kökötellä omiaan..
    Toisinaan myös venyttely voi auttaa koivet kohdilleen - jos jalat on kovasti jumissa/tukossa, on niitä vaikea vääntää omalle paikalle rentona..

    Kyllä se siitä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ilman jalustimia on kyllä varmasti todella hyvä mutta koska tällä hetkellä ratsastan pääosin 4 vuotiaita, koen että henkeni ja turvallisuuteni menee istunnan edelle. ;) Tuota ulospäin katselua pitääkin kokeilla! Sitä voisi soveltaa ilman että on terveys uhattuna. :) Venyttelykään ei olisi pahitteeksi. Nimimerkillä "Sahapukki".

      Poista
  4. Skidi sku säkert behöva såndäna irtojouhia ti hennes pannlugg :DD

    VastaaPoista
  5. Pakko kysyä kun luin vanhoja postauksia. Miten pääsitte Riitan kanssa sen "vesikammon" yli? Koska oma hevoseni on todella stoppiherkkä sille :/ muuta kun tuon fredden treenin avulla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ongelma parani sillä että joka päivä ylitettiin vesimatto sen kerran-pari. Ei tarvinnut olla kuin matto ja 50 cm kavaletti päällä. Kuitenkaan en koskaan päässyt siihen tilanteeseen ettei olisi tarvinnut vähän jännätä kisoissa ja/tai vähän käyttää kannusta. Eli ihan ei ehkä saatu ratkaistua ongelmaa mutta parempaan hallintaan ehkäpä? Eli toistoja vaan. Huomasi heti jos jäi esim 4 päivää tekemättä niin varmasti tuli taas stoppi.

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)