maanantai 23. syyskuuta 2013

Kuulumisia

Nyt on ollut pitkä radiohiljaisuus, johtuen muuttuvista tilanteista. En ole halunnut kirjoittaa ennenkun asiat ovat edes vähän selvinneet ja nyt onkin sen aika.

Jekulla on vakava jännevamma. Jänne meni hypätessämme kotona elokuun viimeisellä viikolla. Pohja oli hyvä, este pieni, paikka hyvä ja kaikki kunnossa. Ponnistuksessa toinen etujalka ei vaan noussut ja lensin kyydistä ja menimme lähes ympäri. Jalka turposi saman tien jalkapallon kokoiseksi ja meni ihan tulikuumaksi. Päätimme kokeilla ultrata kiimakiertoa ja Jekku olikin juuri tulossa kiimaan joten vein suorilta oriasemalle. Jekku astutettiin ja jalka ultrattiin samalla. Syvässä koukistajajänteessä paha vamma, pitkä kuntoutuminen.

Eilen oli 14 vrk ultra ja vastoin kaikkia odotuksia sieltä löytyi alkio. Jekku jää nyt siis mammalomalle parantelemaan jalkaa ja toivottavasti, jos kaikki menee hyvin, ensi kesänä pihalle putkahtaa Pikku-Jekku. :) Eli vaikka yksi ovi sulkeutui loppukauden kannalta, avautui uusi mahdollisen varsan muodossa!

Isänä toimii holsteinori Diarado. Tässä linkki oriin Sukupostiin. Oriin isä on Diamant de Semilly ja emänisä Corrado I, eli mielenkiintoinen yhdistelmä ranskalaista ja saksalaista verta. Ranskalaisista on mielikuva että voivat olla vähän vaikeita, mutta koska Jekulla itsellään on niin äärettömän hyvä luonne, uskalsimme ottaa riskin. Tunnetusti Diamant de Semilly periyttää kisapäätä ja taistelunhalua. Tuolta emänisän saksalaiselta puolelta tulee taas raakaa hyppyvoimaa ja skouppia.

Oheessa ensimmäinen kuva Pikku-Jekusta, ikää 17 vrk. :) Tottakai luomisen riski on edelleen suuri ja varsottaminen on aina riski niin tammalle kun varsalle. Ja todennäköisyys että varsa syntyy, elää ja kasvaa edes ratsastusikäiseksi on suht pieni, eikä ainakaan varma asia. Mutta pidetään peukkuja Pekkiksen ja Pikku-Jekun puolesta.

Tässä vielä video iskästä. Youtube ei anna upottaa, mutta tässä linkki: Diarado.

Tuo möykky on Pikku-Jekku <3




Riitasta. Meillä oli sopimus kauden loppuun,  mutta yhteistuumin omistajan kanssa olemme päättäneet purkaa sopimuksen. Olen todella kiitollinen että olen saanut ratsastaa ja kilpailuttaa tätä tammaa. Haikein mielin toivotan Riitalle hyvää jatkoa erään ulkomailla asuvan suomalaisen kilpailuttaman. Koska hevonen ei ole omani, en sen tarkemmin voi sen jatkosta avata. Riitta lähtee viikon päästä, eli ensi maanantaina. 

Omat suunnitelmat ovat melkolailla auki. Koulusta saan kandin paperit ulos näillä näkymin marraskuussa, edellyttäen että pääseen vielä yhdestä tentistä läpi. (Joka on Horse Show'n lauantaina...). Sitten koittaa vapaus, saa nähdä mitä keksin. ;)

Blogi ei lopeta toimintaa, päivittelen tänne Jekun ja Pikku-Jekun kuulumisia kyllä. Ja myös omista tulevista hevoskuvioista, kunhan ne selkenevät. Postaustahti tulee kuitenkin olemaan melko maltillinen, sitä mukaa kun kerrottavaa on. Kiitos lukijoille että olette pysyneet kyydissä myös tämän hiljaisen ajan ja toivon että pysytte jatkossakin! :)


Loppuun muutama lempparikuva kuluneelta kesältä.

Riitta hienona Laaksolla

Paras kesä ikinä
Eka 135 cm rata. Salo kesäkuussa 2013.



23 kommenttia:

  1. Voi harmi toi jalka :( oon muuten kattonut noista kuvista että jakku ei nosta toista jalkaa yhtä hyvin kuin toista? Ja saattaa kääntää sitä johonkin suuntaan.. Toivottavasti mammaloma menee hyvin ja kans synnytys!!:)

    VastaaPoista
  2. Harmillinen toi jalka... :( Toivottavasti varsa pääsee turvallisesti maailmaan ja kaikki menee hyvin! :)

    VastaaPoista
  3. Ohhoh mikä postaus.. Oon tosi pahoillani jalan takia, mutta varsauutinen on ihana! <3 Ihmettelinkin kun et ole kirjoitellut mitään, eikä teitä ole kisojen lähtölistoillakaan näkynyt. Onneksi kaikki on kääntynyt nyt kuitenkin edes parempaan suuntaan. Toivottavasti löytyisi joku kiva hevonen sinulle ja Jekulla ja Pikku-Jekulla menisi kaikki hyvin tästä eteenpäin. :)

    VastaaPoista
  4. Komppaan kaikkia muita kommentojia. Todella ikävä asia tuo jalan vamma, mutta kiva uutinen taas tämä varsajuttu. Ja pitääpä sanoa, että komia on isukki!

    VastaaPoista
  5. No voihan paska... :( nämäkin kuuluu lajiin valitettavasti... Onneksi kuitenkin varsan suhteen on toivoa! Diaradosta itsekin toivoisin varsaa, tykkään orista paljon. Tulee varmasti upea varsa, tsemppiä, eiköhän mene hyvin! :)

    VastaaPoista
  6. Videolla näyttä siltä että Diaradolla on samanlaiset etujalat hypätessä kun Jekulla, vai näenkö omiani? :)

    VastaaPoista
  7. Hui täältäkin! Tsemppiä jekulle ja varsalle :) ja sulle!!

    VastaaPoista
  8. Hui jestas mitä uutisia. Mutta, edellisiä kompaten, onnittelut varsasta! Siitä tulee komia, kun on niin hyvännäköiset vanhemmatkin.;D (ja vissiin sen pitäsi osata hypätäkkin..?:'D)

    VastaaPoista
  9. Kyllä tää elämä heittelee nyt suakin, aikamoista. Olen jo peukuttanut aikaisemminkin Jekun tiineyden puolesta, mahtava juttu että tärppäsi! Nyt entistä enemmän peukut pystyssä teidän puolesta, että ensi vuonna saisit Jekun jälkikasvua jatkoksi.

    Harmillinen tuo jalkajuttu, nuo on nykyisin niin yleisiä urheiluhevosten keskuudessa mut onneksi terapiakeinot kehittyvät koko ajan. Ja varsaa odotellessa ei ole kiire radoille, toivon kovasti että Jekku toipuu hyvin ja palaa sitten aikanaan kehiin kanssasi.

    Tsemppiä, eiköhän näillä käänteillä ole aina jokin tarkoitus! =)

    VastaaPoista
  10. No voi että!! Ihmettelinkin miksi teistä ei oo kuulunut mitään.. Tällaista se on näitten elukoiden kanssa, koskaan ei tiedä mitä seuraavana päivänä odottaa.

    Mutta hieno juttu,että Jekku tuli toinenkin ja toivotaan että kaikki menisi sen suhteen hyvin! Ainakin mahtavan näköinen isä näytti olevan. Paljon tsemppiä!

    VastaaPoista
  11. Nej vad synd, har ju själv en jännevammanen i stallet och stå, påfrestande :( Hoppas hästeriet löser sig för din del, och stort grattis till att semineringen lyckades så här långt! Kommer du att göra en CS beställning närmare december? / Jessi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, de e ju alltid trist... :/ Men vi får vara glada att hon blev dräktig, hade bara en kiima att prova! Beställningarna beror alltud lite på hur mycket jag får ihop men kommer nog säkert att göra en till i november/december! :)

      Poista
  12. Kiitos kaikille myötätunnosta ja tsempeistä, lämmittävät kovasti mieltä! Tosiaan aikaisessa vaiheessahan tuo on joten mitä vaan voi vielä sattua. Ensimmäiset 3 kk ovat kriittisemmät. Eli pidetään peukkuja! :)

    VastaaPoista
  13. Voi ei olipa ikäviä uutisia :( Mutta aina huonoistakin jutuista seuraa jotain hyvää..:) Tsemppiä Jekulle ja paljon nameja ei-nami-tädiltä! t. Minna

    VastaaPoista
  14. Meillä samat jännitykset täällä... Kaksi tammaa siemennetty, toinen juurikin keväällä paukahtaneen hankkarin takia... Täällä päiviä 50 ja 60 ja ei pysty huokaisemaan helpoituksesta ennen kuin pikkuiset on maailmassa terveinä. Eikä oikeastaan silloinkaan vielä :D Harmillinen juttu tuo Jekun sairastuminen, peukut on pystyssä että varsa pysyy masussa ja syntyy terveenä. Kaikella on tarkoituksensa, ehkä jotenkin sitten tälläkin jutulla?

    VastaaPoista
  15. Voi se Jekun jalka. Voi ei olin ihan säpinöissä kun luin että Jekku on astutettu. Onnea vaan jatkolle. Ihan kauhean ikävä sua... Nähdäänköhän me toiste ollenkaan enään ? Se joka on varmaa että jos nään sutt jossain alan itkemään..
    // Rebecca

    VastaaPoista
  16. Voi miten kurja uutinen ja voi miten ihana uutinen! Eli tsemppiä Pikulle ja toivottavasti Jekun jalka paranee mammailun aikana. Kurja päätös hienolle kaudelle.

    VastaaPoista
  17. Voi ei, kuinka kurjaa :( toivittavasti jalka paranee hyvin ja pikku jekku pääsee onnellisesti tähän maailmaan :) btw, minkä merkkiset nuo riitan niittisuitset on?

    VastaaPoista
  18. voi harmi, huono tuuri:( hirveesti tsemppiä ja jaksamista sulle, Jekulle ja Jekku juniorille!

    VastaaPoista
  19. Onnea varsan odotuksille! Oletko tänäkin vuonna HIHSissä töissä? Onko mahdollista jos olet niin saada yhtä mielenkiintoinen pläjäys kuvia ja infoa kulissien takaa niinkun viime vuonnakin?

    VastaaPoista
  20. Onnee pikku jekulle (aikaiset onnittelut)

    VastaaPoista
  21. Voi ei Cia :( Pitkästä aikaa poikkesin tänne kurkkaamaan kuulumisia ja tämmöisiä uutisia! Onneksi nykyään pystytään hoitamaan vaikeitakin vammoja. Tsemppiä ja onnea Jekun mahankasvatusprojektiin :) t. Kirsi

    VastaaPoista
  22. Mulla on kanssa ehkä edessä astutus, mutta saako udella että minne oriasemalle veit Jekun? :)

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)