keskiviikko 14. elokuuta 2013

Laakso, Lappeenranta ja vähän muuta

Pahoittelut, on ollut kovasti kiireitä. Blogi tosiaan on seonnut ja tausta ja banneri hävinnyt kokonaan. Nyt on väliaikaisesti tämä tausta hetken aikaa käytössä kunnes ehtii (lue:löydän jonkun joka ) osaa korjata tilanteen tai tehdä uuden. Nyt onkin luvassa oikein hehtaaripostaus. Videoita tulossa jotain yksittäisiä, laittelen tänne sitten! :)

Sea Horse Weekin jälkeen olimme Laaksolla TGS ja Kratsin kisoissa. Äiti pyöritti kauppaa ja itse olin kisaamisen lisäksi stewardina.  Erääseen postaukseen joku oli ottanut kantaa kannusten suunnasta. Keskusteltiin aiheesta muiden stewardien kanssa ja yleinen mielipide on se että siihen ei puututa jos kannus osoittaa ylöspäin, kunhan se ei ole ns. "ylösalas" laitettu jalkaan. En itse tiedä olenko ihan samalla linjalla mutta tätä mieltä olivat Suomen parhaat stewardit joilla myös FEI-oikeudet, joten mennään kaikki samalla linjalla.
Riitta järjesti yllärin matkalla. Pikkasen säikähdin kun tämän näin taustapeilistä!

Pekku torstaina maastoilemassa Keskuspuistossa
Torstaina Riitta hyppäsi 110 cm ja oli aika jees. Otti heti ykkösen alas kun jäi kyttäilemään järjestäjän hienoja pajukoristeita jotka olivat esteen vieressä... Sitten vielä joku puomi missä vähän juoksi lähelle loppuradasta mutta oli muuten ihan ok! Perjantaina sitten Riitalla ensin 110 cm, missä otti taas 2 puomia. Lisäksi yliaikaa koska aika oli tosi tiukasti laskettu enkä viitsinyt lähteä hanattamaan, vaan enemmin hain hyvää rataa. Sitten arvoimme hetken että kannattaako lähteä 120 luokkaan, johon päädyimme kuitenkin kokeilemaan onnea. Monesti kun esteet nousee niin Riitta paranee kun ei enää juokse niin paljon päin, mutta nyt ei kyllä ollut tästä taktiikasta hyötyä... Keilasimme muutamia puomeja ja rata oli erittäin epätasainen kaikenkaikkiaan. Sarjaan olimme tulossa sisään ihan miten sattuu puolikkaasta askeleesta joten tein voltin siihen ja päätin keskeyttää. Harmittaa kun tuntui etten saanut otetta hevoseen ollenkaan vaan se juoksi vaan kättä vasten ja taisteli vastaan. 




Jekku vuorostaan hyppäsi perjantaina 120 cm. Sain ratsastettua hyvin siihen painetta ja enemmän takajaloille, ja se oli oikein hyvä! Rata oli oikein sujuva ja hyvä koko matkalta kunnes valitettavasti viimeiselle esteelle pääsi laukka sammumaan ja siihen tultiin huonoon paikkaan seurauksena puomi. Harmitti, oltaisi oltu sijalla 2 meidän ajalla. :/ Lauantaina oli vuorossa stewardihommia klo 8.30-18 ja siitä hevosen kyytiin. Hyppäsin 130 cm joka oli siis myöhään illasta. Jekku tuntui oikein hyvältä verkassa mutta jostain syystä oma fiilis oli huono. Koko iltapäivä ja verkan aikana mulla oli jostain syystä tosi epävarma ja huono fiilis. Radasta voi todeta että meni sikahyvin kakkoselle asti...

Jekku oli menossa ja varma, ykkösokseri sujuvasti. Siitä oli kaarella 8 askelta kakkoselle, myös iso okseri. Mulla olisi ollut hyvä paikka kahdeksalla tuolle okserille mutta mä jäädyin. Iha suoraan sanoen pelkäsin niin paljon että istuin vaan kyydissä ohjista puristaen josta johtuen tulikin sitten huolellinen sekaanmeno. Ajattelin keskeyttämistä jo tässä vaiheessa mutta päätin kuitenkin yrittää. Kun tulin uudestaan kohti okseria, alkoi pelottaa niin paljon että vedin pois ja keskeytin. Rusalle kun kävelin takas tirautin pienet itkut, oli niin huono fiilis. En ymmärrä mitä mulle kävi, Jekku tuntui superhyvältä ja oli ihan menossa!





Sunnuntaina siirrettiin suosiolla 120 cm luokkaan. Luokka oli ns pisteesteratsastus missä piti suunnitella oma rata. En lähtenyt suunnittelemaan mitään voittorataa, esim jokerin jätin kokonaan pois. Lähinnä hyppelin niitä pieniä ja kivoja esteitä siinä järjestyksessä kun niitä tuli eteen. Jekku oli taas ihan menossa ja saatiin ihan kelvollinen rata aikaiseksi. Taisi joku puomi tulla matkaan mutta pää-asia oli että itselle jäi hyvä fiilis. 

Okei, vähän tuli hanatettua.. :)

Väliviikolla oli sitten vuorossa pyykkien pesua, auton tyhjennys ja uudestaan pakkaaminen. :) Torstaina lähdettiin nokka kohti Lappeenrantaa ja TEHOn kisoja. Meillä piti olla kyydissä eräs 5 vuotias hevonen mutta pienen aamudraaman ja insidenttien kautta lähdimmekin matkaan vaan Jekun ja Riitan kanssa. Perillä olimme kivasti hyvissä ajoin ja ratsastin ja pestiiin hepat perillä. Saatiin auto hyvälle paikalle ja siitä sitten grillaamaan. :) 
Vähän oli kamaa...

Kauas on pitkä matka... Tässä vaiheessa ajoa sen 5 h takana...

Meidän mesta :)

Perjantaina sekä Riitta että Jekku hyppäsi 110 cm luokan ihanneaika-arvostelulla. Itse en tästä arvostelusta oikein tykkää, sillä on se  niin arpapeliä. Tausta-ajatus on hyvä, mutta mielestäni saman asian ajaisi joko A.1.0 tai vaikka mieluummin tyyliarvostelu. Riita otti yhden puomin ja oli ihan suht ratsastettavissa. Jekku hyppäsi puhtaasti mutta sai virheitä ihanneajasta poikkeamisesta. Illalla Jekku hyppäsi vielä 120 cm luokan, jossa oli 1. vaiheessa puhdas. Toisessa vaiheessa lähdin säätämään sarjalle ihan ihme askelia liikaa ennen a-osaa, josta kiipesimme läpi/yli. Jekku oli vetämässä b-osan okserille mutta vedin pois sen ja tulin suosiolla uudestaan. Tällä kertaa puhtaasti yli. Lopputuloksena kolmas sija! :) 







Tykkään tästä kuvasta!?





Lauantaina en hypännyt, sillä parhaan ystäväni lapsella oli ristiäiset, joten ajoin Lappeenrannasta Kirkkonummelle ja takaisin vielä illalla. Siinä meni päivä rattoisasti ja ehdin sopivasti takaisin illan After Ride partyihin. :)

Sunnuntaina Riitta hyppäsi 110 cm luokan. Se oli jo verkassa aivan järjettömän villi ja poukkoili milloin mitäkin levadea ja uusia, ennestänn tuntemattomia askellajeja. Verkkahypyt olivat kuitenkin ok. Radalla Riitta joko vei minua aivan 6-0 tai vaihtoehtoisesti kun otin pidätteen, niin pysähtyi niille jalansijoilleen.   Puomeja putosi pari, tein yhden voltin ja lopulta keskytin. Huhu, alkaa epätpoivo iskeä! Mitä teen väärin, miksi en saa tuohon hevoseen otetta??



Jekku hyppäsi taas 120 cm luokan, tällä kertaa aikaluokka. Rata oli vähän tyhmä, ei ollut mitään hyviä kääntömahdollisuuksia eikä oikein hyviä hanatuksiakaan. Lähdin ratsastamaan ehjää ja hyvää rataa, jossa onnistuin ihan kohtalaisesti. Rata oli suhtkoht tasainen ilman suurempia rikkeitä, vaikka ehkä paineistin turhaa. Lopputuloksena 0 vp ja vihreä rusetti! :) Hyvä Pekkis! 








Nyt tulevana viikonloppuna onkin vuorossa uusi aluevaltaus. Jekku menee nimittäin koulukisoihin! :) Tosin en sillä itse ratsasta vaan toimin groomina, Mian ratsastaessa. Mia on siis täältä Hangosta opettaja.  Mua vähän jänskättää, miten tässä käy! Meidän piti mennä Saloon aluekisoihin sunnuntaina, luokat HeB ja HeA, mutta järjestäjät peruivat tuon HeB luokan. Pakko sanoa että olen ihan iloinen että en kilpaile koulua. Miten kukaan voi suunnitelmallisesti kilpailla jos järjestäjät peruvat luokkia miten sattuu?? No, mennään nyt sitten lauantaina Somerolle seurakisoihin sitten... Pitäkää peukkuja! 



19 kommenttia:

  1. Kannus tulee olla vaakasuorassa saappaaseen nähden. Uskomatonta ettei tosiaan stewardit puutu siihen - nostettuna ylöspäin sen teho moninkertaistuu....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mun mielestä se kyllä on aikalailla vaaka suorassa.. Ja uskoisin cian tietävän mitä saa ja mitä ei kun itsekkin on stewardi :)

      Poista
    2. En ottanut kantaa yksittäiseen tapaukseen, en siis cian (?) tapaukseen. Vaan yleisesti.

      Poista
    3. Nin, tästä on parikin eri suuntausta ilmeisesti olemassa. En mene vannomaan, mutta mielestäni kyseinen sääntökohta sanoo että kannus ei saa osoittaa ylöspäin, vaakatasosta saappaaseen nähden ei sanota mitään. Mulle opetettiin koulutuksessa että tämä tarkoittaa että kärjen tulee osoittaa alaspäin, ts. kannus ei saa olla ylösalasin. Ymmärrän toki sun pointin mitä haet takaa. Liitolle sääntömuutos menemään että tuohon tarkennus ja sana "vaakatasossa" mukaan sääntökohtaan?

      Poista
  2. Jos oot suoraan bloggeriin bannerin ladannut (niin kuin nuo tekstin kuvatkin), niin googletappas picasa web albums. Sieltä pitäisi löytyä kaikki sun blogin kuvat, myös se banneri :--)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellainen ongelma siinä vaan on et ku mä tein sen entisen ulkoasun, nii mullahan on se mun bloggerissa. Ja sitä ei ole siellä jäljellä enään :(

      Poista
    2. Erica on mun ATK tukihenkilö! :)

      Poista
  3. Viime vuonna kenttäkisoissa Stewardi puuttui mun kannuksiin, jotka sojotti ylöspäin, tosin huomasi sen vasta radan jälkeen, mutta sanoi, että jatkossa sitten, sen jälkeen ollaankin menty silleen, ettei kannus sojota ylöspäin, mutta kenttäkisoissa ainakin mulla on puututtu...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tossa ylempänä vastasin tavallaan tähän. Ilmeisesti tässäkin on sitten koulukuntia jotka tulkitsevat erilailla?

      Poista
  4. Minä ainakin puutun ylöspäin osoittaviin kannuksiin. Oli sitten kyseessä kansalliset tai seurakisa ja riippumatta siitä onko kannus kiinnitetty ns. ylösalaisin.

    t.estetuomari

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mielestäni kilpailutasolla ei ole merkitystä tässä asiassa? :) Itselläkin tosiaan sekä tuomari että stewardioikeudet ja teen sen mukaan mitä mulle opetetiin koulutuksessa ja harkoitteluissa. Kts. tuossa ylempänä.

      Poista
  5. Vitsi Jekku on söpö kun se hyppä kun sillä on ne etujalat sillee levällään

    VastaaPoista
  6. Heip, onko riitala hs syndrooma? Jos on niin eatsastettavuus ongelmat eivät ole sitten lainkaan ihme...yhden hs hevosennkuoppaan saatellut...jos paranee syksynnmyötä, on pirunnhyvä ralvelka ja huononee taas keväällä a enäverkot ei auta niin hs voi olla syynä, kaikilla ei turaverkot ym tuohon auta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mullakin oli aikanaan yksi HS hevonen, mutta se oirehti huomattavasti rankemmin. Riitalla on tietenkin jotain oireita, mutta ei ole minun tietojen mukaan ns tyypillinen. Oireet eivät pahene/helpota vuodenaikojen mukaan, mutta pöly pahentaa. Tuolla nenäverkolla on hyvin loppunut ravistelu eikä sitä tee vaikka joskus menee ilman verkkoakin. Luulen että on yhdistelmä herkkää nenää ja tapaa. :)

      Poista
  7. Voisisitko joskus tehdä perus tallipäviä postauksen että ratsastelusita olisi kuvia ja selittäisit miten meni jne? tai vaikka videopostauksen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kovasti on pyydelty. :) Pitäisi yrittää mutta oon niin huono muistamaan kuvia pitkin päivää joten on aina jäänyt. Videopostausta en halua tehdä mutta yritän nyt skarpata ja saada aikaan sen tallipäivä postauksen. :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)