keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

Sekava "I'm back" postaus ja muutama video

Huhuh, kotiin on palattu ja arki alkaa rullaamaan. Pahoittelen pitkää hiljaisuutta, mutta aikaa ei vain ole ollut päivittämiseen. Koitan nyt kompensoida vähän. :) 

Viime viikolla tulimme keskiviikkona kotiin. Takana oli reilu 900 km ja 24 h reissu, josta 9 h meni laivalla. Melko rankkaa oli, joskin ajokeli oli kelvollinen. Heti torstaina alkoi toimihenkilötehtävät Laaksolla Helsinki Masters kisassa, joten paljon palautumisaikaa ei ollut. Kisat menivät sujuvasti vaikka sää koettelikin huumoria jonkinverran... Osalla osallistujista oli pipo vähän kireällä, mutta kivasti selvittiin.

Ruotsista on jäänyt selostamatta varmasti puolet radoista ja muusta olemisesta. Suurin osa loppuajan radoista löytyy videolla, mutta ei minun kameralla. :) Latailen niitä tänne jos ja kun saan ne käsiini. 

Yhteenvetona, kaiken kaikkiaan hyppäsin siis Jekulla kolme 120 cm luokkaa ja seitsemän 130 luokkaa. Riitta hyppäsi yhdeksän luokkaa, pääasiallisesti 110 cm tasolla ja jokunen 100 cm tasolla. Jekku vähän "rumensi tilastojaan" viime kauteen nähden. Muutamia 0 vp suorituksia tuli, mutta suurin osa radoista oli 1-2 pudotusta. Näistä noin puolet oli selkeitä ratsastuksellisia virheitä, esim. ei onnistu kuuteen laskeminen, liiallinen riskien otto aikaratsastuksessa tai muuten vaan yleinen dorkailu. Toinen puolikas oli niitä hiuksen hienoja hipaisuja jotka mitä luultavammin jäävät pois kun rutiinia alkaa syntymään sinne 130 tasolle myös ja saan paremmin ratsastettua Jekkua kasaan ja ylämäkeen. 

Riitalla taas oli vaihtelevampaa. Alun vesiongelmasta olikin jo puhetta, mutta vaikka siitä selvittiin oli edelleen ratsastettavuus hukassa. Ennen Ruotsiin lähtöä Riitta oli kuitenkin suorittanut suht varmasti 110 cm tasolla, mutta nyt tuloksissa oli huomattavasti enemmän hajontaa. Muuten sileällä ratsastaessa Riitta oli mielestäni parempi Ruotsissa ja sain sitä paremmin läpi, mutta taas hypätessä ongelmana tahtoi olla vähän ryysäämine ja (vielä) heikompi ratsastettavuus. 

Kun tulin kotiin, hepat ovat olleet lomalla nyt viikonlopun kun olin Laaksolla. Tarkoitus oli rokottaa hepat. mutta paikallinen eläinlääkäri oli lomalla, joten jäi tälle viikolle, josta johtuen loma vähän vielä jatkuu. Nyt suunnitelmissa on näillä näkymin Salo ja seuraavana Husö. Savonlinnaan olin ajatellut ensin meneväni kun Riitallekin olisi ollut luokkia, mutta kisamaksut ovat niin kalliita ja bensat Savonlinnaan päälle ni jouduin vähän rajoittamaan. 

Koitan tosiaan saada ne videot painostettua käsiini. Mulla on hirveä määrä kuvia Ruotsista, meinasin monena päivänä tehdä My Day postauksen mutta sitten aina unohtui jossain vaiheessa päivää. :) Lataanko tänne vaan hirveän kuvapläjäykse selityksieen? Haluatteko nähdä kuvia Flyingestä paikkana vai lähinnä omista hepoista? Onko jotain tiettyä mitä haluaisitte kuulla Ruotsista, siellä kisaamisesta, matkoista tms? Kertokaa ihmeessä niin tiedän mista alkaa purkaa tätä kuva ja ajatustulvaa! :) 

Alla yhden viikonlopun videot, Skyrupin elittiikisoista. Myös kuvia samasta paikasta! :)



Tässä tultiin huonosti sisään sarjalle ja jäin vaan meittimään ja hengailemaan sarjan jälkeiselle linjalle, vaikka tiesin sen olevan ahdas 6 askelta. No kumma juttu, ahtaaksi jäi ja puomi matkaan.



Tämä oli muuten tosi hyvä rata mutta yhdessä kaarteessa Jekku spookasi jotain tuntematonta esinettä/asiaa/pientä vihreää miestä/sapelihammastiikeriä tms ja meinasi tulla peräti kielto (!!!) mikä on todella epätavallista Jekulle. Pienell poniratsastaja-tyyppisellä potkulla sain kun sainkin ponin yli tosin puomit suussa....



Tässä oli jo onnistuminen niin lähellä. Jokin yksittäinen huono lähestyminen mutta pääosin helpon tuntuista menoa. Kaikki välit sun muut menivät oikein kivasti, mutta tietenkin uusinnan viimeiselle päästin pitkäksi ja lehattelin menemään kaukaa --> viimeisen okserin etupuomi alas (joka muuten oli musta tosi pelottavan iso....)














11 kommenttia:

  1. Kerro vaan kaikesta mistä vaan jaksat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, mutta missä järjestyksessä? Ajattelin että olisi helpompi lähteä purkamaan jotenkin "aihepiireittäin", eli ideoita ja kiinostuksen kohteita vaan esiin! :)

      Poista
    2. (eri kuin eka) kaikesta vaan kerrot! eikä järjestyksellä niin väliä :p mistä sun on helpoin kirjottaa :) kivoja kuvia!

      Poista
  2. Mäkin olen samaa mieltä että kaikesta. Tee vaikka paikasta yleensä, sitten matkustamisesta, lisää kisapostauksia jne. :)

    VastaaPoista
  3. Samaa mieltä kuin ylemmät, olisi kiva kuulla tarinoita kaikesta mahdollisesta :) kuvista kelpaa kaikki, niin heppakuvat kuin maisematkin :D

    VastaaPoista
  4. Vähän erinnäköistä meininkiä vaikka olittekin niin lähellä kuin napurissa! Palmut sun muut ja niin siisti ympäristö...

    Jos vain ehdit ja jaksat niin olisi mielekkäintä lukea kaikesta, mutta "pienissä erissä" ja aiheet eroteltuina, eli yhteen postaukseen vaikka Flyingeen saapumisesta ja muutamasta ensimmäisestä päivästä, toiseen yhden kisapäivän yhteenveto, kolmanteen vaikka Ruotsin yöelämää ;-) ym.

    VastaaPoista
  5. My Day-postaukset tavallinen päivä, valmennus päivä, kisa päivä ja vapaa päivä? Ja tervetuloa takaisin. :)

    VastaaPoista
  6. Skulle vara intressant o läsa om hur man gör för att ta sig dit. Alltså behövs speciella lov, hur beställer man plats på färjan, hur fungerar det att transportera häst på färjan, dyrt?, hur fungerar det på tävlingarna utomlands ( tas man på allvar, är de hjälpsamma, hurudana banor etc) Skulle vara intressant att se bilder på dig, men även om du har på speciella områden, lastbilen och packningen etc. Finns det någonting du borde gjort annorlunda med tanke på planeringen? (ex. något du glömde packa med?). Fick du ut något av den här resan, och isf vad? jätte intressant läsning, du rider bra och ni e så stiliga. 130cm såg inte svårt ut, utan tvärtom det flöt på bra även ni inte har så mycket erfarenhet från denhär nivån tillsammans. / Jessi

    VastaaPoista
  7. Kiitos ajatuksista, koitan rustailla tässä pikkuhiljaa! :) Jessi, tack för utförliga frågor! :) Ja ska försöka svara på de mesta. O tack för komplimangerna! :)

    VastaaPoista
  8. Pakko sanoo että hitto et Jekku on komea mutta huhhuh kun typeriltä sen etujalat näyttävät hypyssä kun ovat tuollain "levällään"!

    Mutta onneksi tekniikkaa ei arvostella ja upean ratsastuksesi takia pärjäätte superhyvin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei saa kiusata, sillä on oma "Spiderman"-tyyli! :D Mutta kiitos kehuista! :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)