keskiviikko 3. huhtikuuta 2013

Pääsiäinen ja Salon kisat


Pääsiäinen takana ja väsyttää vielä enemmän. Mulla oli sellainen kultainen idea että pääsiäisenä olisi ehtinyt nukkua ja relata mutta väärässä olin. :)

Suitsipostauksesta ilmeisesti tykättiin, kiva kuulla! Seuraavaksi pyydettiin satula/satulahuopapostausta, laitetaan työn alle. Kelpaako kuvat "pelkistä huovista" vai pitääkö olla käytössä otettu kuva?

Perjantaina muutettiin Riitta uuten kotiin. Sen enempää asioita avaamatta, todettakoon että Riitta asustelee nyt Hangossa väliaikaisesti. Kesäksi molemmat hepat menevät sinne! Perjantai menikin sitten pakkaillessa ja asioita hoidellessa. Lauantaina kävin aamusta hyppäämässä Riitalla, vähän valmisteluja sunnuntain kisoihin. Siitä Lohjalle ratsastamaan Jekku. Samalla tuli auto siivottua (kiitos äiti!) ja sitten kiireellä takaisin Hankoon. Äidilläni oli synttärit jonka kunniaksi mentiin ulos syömään. Raflareissu oli melko surkuhupaisa, mutta meillä oli mukava ilta perheen kesken! :) 

Sunnuntai meni kisoissa, josta alla enemmän ja maanantai tallilla. Riitta sai hankolaisen tarhakaverin ja puhkesi samalla kiimaan tuosta komean ruunan läheisyydestä. Hohhoija. Myös uusi tilaus Cristina Sportille lähti menemään, edellinen saapui tänään FedExn Vantaan asemalle! Jännää! Tiistaina ensin Riitan kautta ja siitä Lohjalle Jekkua taas moikkaamaan. Jekku oli tapansa mukaan innokas ja vastalaukkoja väännettiinkin ihan olan takaa. Ilta perinteiseen tyyliin lähi-ABClla suuria suunnitelmia hioessa... :)

Sunnuntai-aamuna siis oli kisa-aamu! Jännäsimme josko pääsemme ajoissa ylös ja oikeaan paikkaan, kun kelloja siirrettiin kesäaikaan. Tässä kuitenkin onnistuimme ja auton nokka osoitti kohti Saloa jossa oli aluekisat. Ilma oli kaunis ja linnut lauloivat. Kunnes pääsimme perille. Aikatauluja ei ollut tullut  KIPAan vielä lauantaina päivällä kun katsoin joten laskin omassa päässä aikataulut. En vaan tajunnut ottaa huomioon ryhmäverryttelyä maneesissa... Olimme siis kisapaikalla noin 4 tuntia ennen oman luokan alkua. Noh, kerrankin ajoissa, aurinkokin paistoi ja kahvi oli hyvää. 

Kiltti äiti odottaa....
En ollut kovin innoissani ryhmäverryttelystä, mutta ihan kohtalainen siitä tuli. Riitta oli melkoisen menossa ja aavistuksen vahva. Ensimmäinen luokka oli 100 cm tyyliarvostelulla, jossa a-osa oli avoinna Lounais-Suomen seurojen jäsenille ja b) muille. Itse olin b-ryhmässä, meitä oli hurjat 3 osallistujaa. :) Rata itsessään oli ihan ok. Ei ihan sitä parasta mitä olemme esittäneet mutta eu myöskään huono. Sain ihan hyvät tyylipisteet ja jopa voitin! Vaikka meitä oli vain 3 mukana b-osassa, olin kuitenkin iloinen, voitto on aina voitto. :) A-osassa olisin ollut toinen samoilla pisteillä, joten ihan hyvin!

Tauko luokkien välissä oli suht pitkä, joten Riitta ehti nukahtaa pihalle.
Riitta nukkuu. Äiti toivoo pääsevänsä kahvilaan. 
Toinen luokka, 110 cm oli aikaluokka. Rata oli aika kiva mutta ei oikein mitään ratkaisupaikkoja. Katsoin muutamia ratoja ja totesin että mikäli ei halua riskeerata jalkojen katkaisua, ei ruseteille ollut asiaa. Päätin siis ratsastaa rauhallisesti hyvän nollan. Verkassa koitin pitää Riitan rauhallisena ilman turhia kierroksien nousua. Onnistuin peräti liian hyvin ja saimme yhden kiellon okserille kun tulin jo niiiiin löysästi ja rauhassa. Tästä vähän "säikähtäneenä", laitoin taas liikaa painetta ja rata olikin sitten aika epätasainen. Paikat osuivat kivasti ja Riitta oli periaatteesa ihan hyvin ratsastettavissa, mutta omassa ratsastuksessa oli liikaa eteen-taakse ajatusta. Argh. Miksi oi miksi en osaa ylläpitää tasaista rytmiä?? Nolla kuitenkin tuli, joskin yksi yliaikavirhe, joita en periaatteessa laske ollenkaan tällaisissa tilanteissa. Eli kaiken kaikkiaan kuitenkin saa olla tyytyväinen päivään!

Tuo kuvassa näkyvä kuolainviritys on Hauken ehdottama pikku hackamore + kumioliivi yhdistelmä deltalla ja yhdellä ohjalla. Testasin Hauken treeneissä ennen Ypäjää ja hyppäsin siellä tuolla setillä. Oli eka tositosi hyvä mutta ihan kun teho jotenkin olisi hävinnyt? Riitta nojaa tähän jo vähän liikaa ja painuu lähes etupainoiseksi. Luulen että saamme taas jatkaa kuolainetsintää.

Sitä oikeaa on vaikea löytää, sillä Riitta on samalla vahva mutta todella herkkä! Alkuun hyppäsin perus oliivikolmipalalla, ja se oli ihan ok. Kuitenkin kun Riitta vähän lähtee ja on vahva ennen estettä tai esteen jälkeen, ei siinä ollut tehoa. Kuitenkin se oli tavallaan liian kova, koska kun Riitta lähti ja otin vähän isomman pidätteen, pysähtyi Riitta "suorin jaloin" kuin seinään. Eli joku vähän vahvempi mutta hellä kuolain?

Mitä ehdottaisitte? Mistä on itsellänne hyviä kokemuksia herkillä hevosilla? 





26 kommenttia:

  1. Käytkö joka päivä ratsastamassa riitan Hangossa? Pitkä matka tulee kyllä :D

    VastaaPoista
  2. waterford? Tarvittaessa napakka, mutta voi ratsastaa tosi pehmeästikin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hmm.. Pitää laittaa kokeiluun. Mulla tosin on sellainen mielikuva että on todella epävakaa kun on niin paljon niveliä?

      Poista
  3. Samaa kuolainasiaa olen itsekkin miettinyt... Tuntuu ettei mikään toimi kuin max 2 kertaa eikä ikinä kisoissa ainakaan. Mulla oli combikuolain mutta oli armottoman hidas ja 'kankea', pelkkä hakkis ei toimi (en tosin ole koittanut kuin lyhyttä vartta), hissi kuolain liian jyrkkä.... *aargh*

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, toi on outoa että toimii hetken ja sit ei enää? Millainen combikuolain sulla oli käytössä?

      Poista
  4. Matokuolain oli omalla nuorukaisellani, se kun oli hirmu tasainen ja kiva mutta lapsellisuuskohtauksissa (=pää alas, selkä ylös ja takajalat 6 x sekunnissa kohti taivasta) piti saada nopeasti pää ylös ja jarru läpi.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joku sitä tosiaan tossa ylempänä ehdotti mutta eikö ole todella epätasainen ja liikkuva monien nivelien takia?

      Poista
  5. Omallani hyppäsin kolmipalalla mutta ei ollut ihan ok sillä. Ja tunnistan nuo samat piirteet omalla tammallani painuu hieman liikaa etupainoiseksi ja kovemmalla pidätteellä pysähtyy kuin seinään.. Kokeilin waterfordia mutta eiei ollut meidän kuolain. Nyt on ollut toimiva yhdistelmä pessoa kolmipala deltalla, eli olympia delta isoon renkaaseen ja ensimmäiseen renkaaseen. :) On toiminut miellä. Onnea etsintään!

    VastaaPoista
  6. Mä mietin myös, että hetkinen. Asut helsingissä, käyt ratsastamassa Riitan Hangossa ja Jekun Lohjalla?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En käy Riitalla päivittäin, mutta Helsingistä Lohjalle kylläkin. Ei siitä Lohjalta aja enää kun reilun tunnin Hankoon. Vähän rankkaahan tämä on mutta olosuhteiden pakosta syntyi tällainen väliaikaisratkaisu. :)

      Poista
    2. Ihailen sitoutumistasi :)

      Poista
  7. Seisooko Riitta vana sillon ku et sillä mene? Va meneekö joku sillä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riittaa ratsastetaan myös niinä päivinä jolloin en itse käy. :)

      Poista
    2. Riittaa ratsastetaan myös niinä päivinä jolloin en itse käy. :)

      Poista
  8. Kuka sillä menee?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Laita meiliä jos haluat keskutella tarkemmin asiasta! :) Riitaasta pidetään hyvää huolta!

      Poista
  9. Olettepas te uteliaita :D

    VastaaPoista
  10. Hur fungerar den där bettlösningen som du har på bild ovan? På vilket vis är hackamoret och oliivi-kuolain bundna fast i varandra? Skulle vara intressant och prova! Har på mitt starka sto nu olympia baby- pelham, o hittills är det det ända som fungerar. Vanligt pelham blir för starkt och då blir hon lätt framtung, men med olympia baby-pelham vågar hon ta stöd av bettet och bettet slipper inte och vrida sig i munnen ( det är utformat så att man bara kan ta förhållning till en del, du kan inte ta i lika hårt som på vanligt pelham) Det här fungerar för tillfället hos oss :) / Jessi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Den funkka först bra, men de e som om den sku tappa effekten. De positiva e att hon e nöjdare o drar int lika mycke, eller kastar me huvvet. Negativt e att hackamore e ju lite långsam o "o-exakt". O nu e de som om hon sku ha glömt den, hon e lika stark igen. Ja har satt en vanlig delta mellan hackamoren o oliivin, på samma sätt som tex i ett pelham. Kan du länka en bild på ditt system? Känner int till en sån version av pelham? :)

      Poista
  11. Skickar en bild åt dig, tycks inte finnas nån länk. Riktiga namnet är Pessoa pelham, eller magic pelham. Inte olympia som jag skrev ovan! Jessi

    VastaaPoista
  12. Här ; http://www.amazon.com/dp/B002HUODX6/ref=asc_df_B002HUODX62460456?tag=thefind0007973-20&creative=395261&creativeASIN=B002HUODX6&linkCode=asn

    När man tar en förhållning så böjer bettet sig i munnen bara vissa grader, sen är det stopp då bettet är fastsvetsat på så sätt. Behagligt! Jessi

    VastaaPoista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)