sunnuntai 18. marraskuuta 2012

Jekun kuulumisia ja talven suunnnittelua

Jekusta ei ole oikein kuulunut nyt hetkeen täällä internetin ihmeellisessä maailmassa. Hän on ottanut vähän rennommin HIHS jälkeen. Pitkä kausi takana ja paljon kivaa tulevaisuudessa niin kiva ottaa välillä vähän rennommin. Tavallaan olisi kiva vetäistä vielä jotkut kisat tähän loppukaudelle, mutta siellä kylmässä ja lumessa tai rännässä ja jäässä tarpominen ei oikein innosta. Mä olen sen verran mukavuuden haluinen että ei pahemmin innosta lähteä kisoihin p*skalla kelillä. :)

Oikeastaan nyt kuukauden verran Jekku on hengaillut kevyemmällä. Ollaan menty paljon ilman satulaa (kääk), maastoiltu ja harrastettu kävelykonetta. Kuitenkin myös välillä ratsastettu ihan oikeasti satulan kera. :) Yritän saada Jekulle aikaa vuosihuoltoon ensi viikolle ja käydään katsomassa paikat läpi. Meillä piti olla aika tälle viikolle mutta jouduin perumaan sen oman sairastumisen vuoksi. On tämä flunssassa makaaminen aivan hirveetä.

Mielestäni kaikki kilpailevat hevoset tulisi viedä kauden jälkeen ns. vuosihuoltoon ja katsoa läpi että kaikki on ok. Samalla voi ottaa verikokeet ja tarkistaa hampaat. Näin voidaan ehkäistä suurempien vammojen syntyä ja löytää pienet fiksailun paikat ennenkun hevonen lahoaa käsiin. Viime vuonna käytiin samoihin aikoihin Laukaalla, kaikki hyvin. Toivottavasti myös tänä vuonna. :)
Häikäisevän laadukasta materiaalia. Jekku humpsuttelemassa.

Häikäisevän laadukasta materiaalia. Jekku humpsuttelemassa.

Muuten talven treeneistä ja suunitelmista vähän pohidskelua. Ainakin marraskuu ja osittain joulukuu menee hyppytauolla ja ehkä vähän kevyemmissä merkeissä. Toivotaan että lunta tulisi pian niin pääsisi niitä hankitreenejä tekemään. Meillä on tallilla iso pelto joka kesäisin on varsalaidun mutta talvella saa reihua hangessa. Jouluksi Jekku menee luultavasti Hankoon, kun vietän vanhempien kanssa siellä joululoman. Sieltä on hyvä lähteä rakentamaan taas sileän työskentelyä Mian avustuksella. Myös pieniä hyppyjä aletaan ottamaan. Maastot ovat Hangossa ihan huippuluokkaa, niin niitä pyritään hyödyntämään. 

Tammikuussa aletaan treenaamaan mitä ehditään kunnes tulee paukkupakkaset. Paljon jumppaa hypyissä. Helmikuussa aletaan pikkuhiljaa tekemään ratatreeniä ja maaliskuussa sitten ensimmäisiin kisoihin. Kisoja on ilmestynyt kivasti jo KIPAan mutta en niitä vielä viitsi kamalasti suunnitella kun ne saattavat vielä muuttua. :)

Millaiset talvisuunnitelmat teillä on? Vai vieläkö kausi jatkuu? :)
Takaisin tähän

Kaipuu kesään.....



10 kommenttia:

  1. Oih, Hangon kisakuvasta tuli mullekin kova kaipuu kesään =) On se vaan niiiiiin ihanaa aikaa, muutenkin kun hevostelun merkeissä. Samaa mieltä tuosta vuosihuollosta - jos ei muuten tule tarvetta tarkistuttaa, niin tämä on ehdottomasti paras aika vuodesta tehdä se!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hangon kisat on kyllä ihan ykköskisat! Ja kesä......

      Poista
  2. olis kiva jos joskus vaihtaisit tätä ulkoasua! (: Meillä hepat saavat huilia talven yli ja keväällä jatketaan hyppäämistä! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, en osaa! :) Ajattelin ehkä koittaa löytää jonkun joka voisi auttaa tekemään sellaisen hienon! :)

      Poista
  3. Tosi kiva blogi ja muistan sut kisoista vuosien vuosien takaa :) Mullakin oli tauko välissä hevosissa mutta ei tästä vaan pääse irti! Otin myös riskin ja rupesin näin "vanhana" kirjottaan hevosista ja vuosistani ulkomailla, joten saa vierailla:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva jos tykkäät! :) Joo, kyllä tää on niin koukuttavaa touhua, ei tästä pääse lopettamaan vaikka taukoa pitäisikin. Mäkin mietin pitkään että kehtaako aikuinen pitää blogia, mutta tää onkin ihan hauskaa toimintaa. Käyn kurkkaamassa sun! :)

      Poista
  4. Tuossa kun sanoit että et itse osaa tehdä ulkoasua niin etkö sinä tunne Ericaa niin hänhän osaa tehdä ihan hienoja mielestäni! (:

    VastaaPoista
  5. heips! eksyin ekaa kertaa blogiisi ja huomasin, että Jekku on hankittu Peikin avulla Thiessiltä. Lähtikö Peik sun mukaan saksaan vai kuinka toimitte? mikä on Thiessin myytävien hevosten hintahaarukka?
    Kiitos tuhannesti sun vastauksesta ja täytyy sanoo, että mitä jo ehdin lukea niin pidät todella hyvää huolta hevosestasi tsemppiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Apua, unohdin ihan tähän vastata! Sori! Eli toimimme niin että kerroimme Peikille suurin piirtein mitä haettiin. Peik tuntee mut ja mun ratsastuksen pidemmältä ajalta joten tiesi myös vähän. Lähdin Saksaan yksin ja asuin Thiessin perheen luona. Olivat ihan huippumukavia! Ja tosiaan en ollut koskaan ennen tavannut Thiessiä enkä tietenkään perhettä. Sitten Thiessin kanssa ajeltiin ympäriinsä kokeilemassa ja osa tuotiin myös Thiessile kotiin ja sain kokeilla siellä. Hintahaarukasta en osaa sanoa. Kannattaa soittaa vaikka Peikille suoran ja kertoa mitä hakee ja mihin hintaan niin Peik voi sitten neuvoa että löytyykö ja mistä. :) Ja kiitos kauniista sanoista! :)

      Poista

Jätä mielellään kommentti. Olethan asiallinen. :)